Itanlienska restaurangen L'Avventura öppnar i Stockholm den 24 januari.
L'Avventura och är en satsning av Stureplansgruppen, och öppnar i Stockholm den 24 januari. - Foto: Danger Österlin

Stureplansgruppen öppnar italiensk krog – i storslagen biograf

Kändiskocken Karl Ljung öppnar en italiensk krog i en gammal biograf. L'Avventura är en satsning av Stureplansgruppen och kommer öppna perfekt till löning!


Älskar du italiensk mat och att gå på bio? Nu kan du (nästan) få båda upplevelserna samtidigt. 

Den 24 januari kommer en ny krog öppna i Vasastan, mellan Odenplan och Birger Jarlsgatan. Den heter L'Avventura och är en satsning av Stureplansgruppen. 

Bildkälla: Danger Österlin

Köket leds bland annat av kändiskocken från tv-programmet "Kockarnas Kamp" Karl Ljung. Men också av Laura Marino och Jens Bergstrand. Temat kommer vara italienskt och maten serveras faktiskt i lokaler som tidigare varit en biograf.

– Bra, riktigt bra, italiensk mat kan förgylla en kväll, en date, en onsdag eller det stora jubileet. Vi lagar mat med hjärta och själ; stora portioner att dela, hemgjord mozzarella och helgrillad havsabborre med citron är några exempel. Mat att njuta länge av i gott sällskap, till oss kommer man för kombinationen av matglädje och atmosfär, säger Laura Marino och Jens Bergstrand.

Karl Ljung. Bildkälla: Danger Österlin

Krogen består av två barer och en matsal. Matsalen är belägen där biografen tidigare låg och i taket syns målningar av Nils Asplund.

– Vår ambition är ingen annan än att ta "italienaren" till en ny nivå, tanken är att fånga essensen av det som är Italien. Jag är själv ingift i en italiensk familj och har hämtat mycket inspiration både när det gäller mat och stämning från våra resor genom landet. Vi har en unik möjlighet att skapa en fantastisk atmosfär i de här lokalerna, säger krögare Karl Ljung.

Restaurangen öppnar 24 januari!

Läs också om restaurangen där du bara kan köpa en sak.. SÅS

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du äta på L'Avventura?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.