Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stureplansgruppen öppnar italiensk krog – i storslagen biograf

- 22/01/2018, 09:03 -
Itanlienska restaurangen L'Avventura öppnar i Stockholm den 24 januari.

L'Avventura och är en satsning av Stureplansgruppen, och öppnar i Stockholm den 24 januari.

Danger Österlin

Kändiskocken Karl Ljung öppnar en italiensk krog i en gammal biograf. L'Avventura är en satsning av Stureplansgruppen och kommer öppna perfekt till löning!

Älskar du italiensk mat och att gå på bio? Nu kan du (nästan) få båda upplevelserna samtidigt. 

Den 24 januari kommer en ny krog öppna i Vasastan, mellan Odenplan och Birger Jarlsgatan. Den heter L'Avventura och är en satsning av Stureplansgruppen. 

L'Avventura
Bildkälla: Danger Österlin

Köket leds bland annat av kändiskocken från tv-programmet "Kockarnas Kamp" Karl Ljung. Men också av Laura Marino och Jens Bergstrand. Temat kommer vara italienskt och maten serveras faktiskt i lokaler som tidigare varit en biograf.

– Bra, riktigt bra, italiensk mat kan förgylla en kväll, en date, en onsdag eller det stora jubileet. Vi lagar mat med hjärta och själ; stora portioner att dela, hemgjord mozzarella och helgrillad havsabborre med citron är några exempel. Mat att njuta länge av i gott sällskap, till oss kommer man för kombinationen av matglädje och atmosfär, säger Laura Marino och Jens Bergstrand.

L'Avventura Karl Ljung
Karl Ljung. Bildkälla: Danger Österlin

Krogen består av två barer och en matsal. Matsalen är belägen där biografen tidigare låg och i taket syns målningar av Nils Asplund.

– Vår ambition är ingen annan än att ta "italienaren" till en ny nivå, tanken är att fånga essensen av det som är Italien. Jag är själv ingift i en italiensk familj och har hämtat mycket inspiration både när det gäller mat och stämning från våra resor genom landet. Vi har en unik möjlighet att skapa en fantastisk atmosfär i de här lokalerna, säger krögare Karl Ljung.

Restaurangen öppnar 24 januari!

Läs också om restaurangen där du bara kan köpa en sak.. SÅS

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vill du äta på L'Avventura?