Lördag 28 Maj
Stockholm

Maximilian ville se världen – läkarnas misstag ledde till hans död

Maximilian dog efter läkarnas misstag
Maximilian ville ut och se världen men när han kraschade med en scooter förändrades hans liv för alltid. Foto: Sofias Änglar/Kanal 5 montage

Efter gymnasiet ville Maximilian ut och se världen. Men resan till Sydostasien slutade i morfinmissbruk vilket år 2017 tog hans liv. Nu berättar brodern Alex om hur problemen började.

Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm är tillbaka i tv-rutan för en ny säsong av Sofias Änglar. Denna gång har de åkt ner till Staffanstorp för att hjälpa en familj som är i chock efter att deras son och bror hastigt gått bort.

Det var när Maximilian hade tagit studenten som han beslutade sig för att åka till Sydostasien för att backpacka, men resan slutade i tragedi. Maximilian kraschade nämligen med sin scooter och hamnade på sjukhus. Under tiden som han befann sig på sjukhuset gav läkarna honom så mycket morfin att han till slut blev beroende av preparatet. Ett beroende som senare skulle leda till hans död. 

Det var i mars 2017, som polisen knackade på hemma hos Maximilians familj, varpå livet tog en helt ny vändning för dem. Beskedet om Maximilians död kom som en chock, eftersom han nyligen hade lyckats bli drogfri. 

Ett plötsligt återfall slutade med att Maximilian tog en överdos och dog.

– Man hittade honom död på en toalett på Komvux i Malmö, säger Maximilians mamma Line i kvällens Sofias Änglar.

Max storebror Alex berättar för Sofia om hur problemen började:

– Han kraschade med en scooter i Sydostasien och blev fullproppad med morfin på sjukhuset. 

Alex fortsätter att förklara:

– På apoteken där så kan man köpa morfinpreparat utan läkarintyg. Så därför blev han “hooked” på det och tog sen med sig det beroendet hem.

I spelaren ovan kan du se Alex och Line berätta om Maximilians drogmissbruk.

Sofias Änglar sänds måndagar 20.00 i Kanal 5.

Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela