Engla Höglund, Anders Eklund
Engla Höglund mördades av Anders Eklund - Foto: TT

Anders Eklund kommer att ansöka om tidsbegränsat straff

Livstidsdömde mördaren Anders Eklund, som 2008 mördade Engla Höglund, kommer snart att ansöka om att få sitt straff tidsbegränsat.


Engla-mördaren Anders Eklund vill ha tidsbestämt straff. Enligt Expressen kommer Eklund snart ansöka om tidsbestämt straff, tio år efter att han dömdes för mordet på tioåriga Engla Höglund och 31-åriga Pernilla Hellgren. 

– Jag tycker det är bedrövligt. Vi har precis börjat landa i det och börjat kunna hantera och acceptera det som hänt. Då ska det rivas upp igen, säger Englas mamma Carina Höglund till Expressen.

Att ansöka om tidsbegränsat straff är en rättighet livstidsdömda har efter att ha avtjänat tio år av straffet. 

– Vi har inte skickat in något, men det kommer att ske så småningom, säger Anders Eklunds advokat Hanna Lindblom till SVT. 

Mer om Engla-mordet:

Den 5 april 2008 försvann tioåriga Engla Höglund under en cykeltur. Hundratals personer engagerade sig i sökandet efter flickan. 

Efter några dagar greps 42-årige Anders Eklund, och den 13 april 2008 erkände han mord och visade också var han gömt Englas kropp. I samband med utredningen erkände Eklund också mordet på 31-åriga Pernilla Hellgren i Falun sommaren 2000. 

Eklund dömdes till livstids fängelse.

Våldtäkt och tortyr – här är sex mord på barn som skakade Sverige

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att Eklund någonsin ska få komma ut?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

1 timme sedan
Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.