Söndag 28 Nov
Stockholm

Just nu: Sara Stridsberg lämnar Svenska Akademin

Sara Stridsberg lämnar Svenska Akademin
Sara Stridsberg. Foto: TT

Nu har även Sara Stridsberg valt att lämna Svenska Akademin. Det säger hon i ett pressmeddelande. Hon är den fjärde personen att lämna Akademin på en månad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har varit inte mindre än rörigt i Svenska Akademin på senaste tiden. En efter en har valt att lämna Akademin. Sammanlagt har fyra valt att lämna på bara en månad.

Kanske den mest omtalade var när Sara Danius lämnade Akademin tidigare i april. Då stod Sara Stridsberg vid hennes sida. Här kan du läsa om varför det var så omtalat när Sara Danius lämnade.

Och nu har alltså hon också valt att gå samma väg som flera andra. Det är i ett pressmeddelande som Svenska Akademin meddelar att Sara Stridsberg vill lämna sin post som ledarmot i Svenska Akademin, skriver SVT. 

Sara Stridsberg vid Sara Danius sida. Bildkälla: TT

Tidigare skrev Stridsberg i ett brev, gällande att Sara Danius slutat, att hon själv funderade på att sluta i Svenska Akademin, skriver SVT.

”Jag har sett, och ser fortfarande, Sara Danius som ett hopp om en akademi i ljus och öppenhet. På onsdag ska jag hålla ett litteraturpristal till Agneta Pleijel i Akademiens namn. Därefter kommer jag att ta den tid jag behöver för att fatta ett beslut om min fortsatta närvaro.”

Sara Stridsberg har ännu inte kommenterat pressmeddelandet.

Artikeln uppdateras

Läs också om varför folk valde att backa Sara Danius

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela