Måndag 27 Sep
Stockholm

I helgen kommer sommarvärmen – här blir det 20 grader och sol

Sol/Stockholm/Sommar/Tjejer på en bänk
Redan till helgen blir det varmt och härligt på många håll i landet. Foto: Jessica Gow /Christine Olsson / TT/Pixabay /Montage

Valborgsvädret var inte mycket att hänga i granen, men till helgen blir det mycket trevligare väder i stora delar av landet. Sol och höga temperaturer blir det på många håll och det känns som att sommaren väntar runt hörnet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För de som tog långhelg över valborg så blev det inget väder att hurra för. Ett riktigt aprilväder med växlande molnighet blandat med snö, regn och blåst. Temperaturerna klättrade inte särskilt högt de heller.

Den som längtar efter sommarvärme och sol behöver dock inte vänta särskilt länge. Redan till helgen blir vädret kanonbra på många håll i landet. 

Solen kommer att stråla i Stockholm på söndag. Bildkälla: Christine Olsson / TT

Lördagen blir solig i både Götaland och Svealand medan det blir mer molnigt i de norra delarna av Norrland. Temperaturerna blir som högst i Gävle, Mora och Sundsvall, där kan man räkna med uppåt 20 grader. 

I Götaland och Svealand blir det strax över 15 grader varmt. Ett riktigt härligt grillväder med andra ord. Kanske kan det pigga upp lite efter de senaste dagarnas gråmulna och tråkiga väder. 

På söndagen ser vi ännu fler solar över Sverige, och det är bara ett litet område över södra Norrland som kommer att drabbas av moln. 

Nu är det många som längtar efter sommaren. Bildkälla: Jessica Gow / TT

Temperaturerna kommer ligga på mellan 15 och 20 grader i söder och mellan 10 och 15 grader i norr. En riktigt härlig avslutning på helgen!

Det fina vädret håller i sig även på måndagen, så en riktigt fin start på veckan kan man räkna med i stora delar av landet. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Längtar du efter sommaren?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela