Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Död person hittad – polisen misstänker att det är försvunna Lena

- 18/05/2018, 16:10 -

Lena Wesström, 45, från Örebro anmäldes försvunnen förra veckan. Under lördagen hittades en kropp och polisen misstänker nu att det är Lena som har hittats död.

Tidigare i veckan så försvann Lena Wesström, 45, från Örebro. Nu har polisen gått ut med bild på henne och vädjar efter allmänhetens hjälp i hopp om att hitta henne. Det tros vara ett svartsjukedrama bakom händelsen, enligt Expressen.

Senast någon hade kontakt med Lena var vid 23-tiden den 14:e maj. 

– Det vi vet är att man hade kontakt med henne vid 23-tiden den 14:e maj och tidigt på morgonen den 15:e maj ringer anhöriga till polisen och anmäler henne som försvunnen, säger Örebropolisens presstalesperson Christina Hallin till Nerikes Allehanda.

Vädjar efter allmänhetens hjälp

"Mellan den 14-15 maj försvann Lena Wesström från sitt hem i Örebro. Okänt hur hon var klädd. Lena är 45 år, 164 cm lång" skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har underrättat familjen att de har gått ut med namn och bild.

Lena Wesström
Bilden som publicerats på polisens hemsida. Bild: Polisen

I sökandet har polisen bland annat sökt med hundpatruller i hopp om att hitta Lena. Och av det som framkommit efter polisens utredningsåtgärder så har polisen dragit slutsatsen att Lena Wesström sannolikt inte har försvunnit självmant. 

En förundersökning om människorov har därför inletts. Så här säger polisen till Nerikes Allehanda om rubriceringen:

– Det var den samlade bilden man fick när man fick information från anhöriga om att hon var försvunnen. Då gjorde man en samlad bild av informationen man fått in och misstänkte att hon inte har försvunnit frivilligt, säger Örebropolisens presstalesperson Christina Hallin.

En person tidigare anhållen

Tidigare så anhöll polisen en person för bortförandet av Lena Wesström, berättar åklagare Åsa Hiding till Nerikes Allehanda.

Enligt Hiding ska anhållandet ha skett redan den 15:e maj.

– Det är bara en person som varit anhållen hittills, men det har hörts många människor redan, i olika roller säger Hiding.

På frågan om det finns någon annan misstänkt just nu så svarar Hiding att det inte är något som hon kan kommentera i dagsläget 

Under lördagseftermiddagen hittades en kropp bakom ett bullerplank, som låg bara 100 meter ifrån Lenas bostad. Polisen har bekräftat att det med sannolikhet är Lena som hittats död och det rubriceras nu som mord, skriver Aftonbladet. 

Så här står det i polisens pressmeddelande: 

”Med utgångspunkt från utredningen kring människorov och fyndet av kroppen misstänker polisen starkt att det är den kvinna som varit försvunnen sedan 15 maj som hittas i skogsområdet. Kroppen har under söndagen preliminärt identifierats som den försvunna kvinnan."

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.