Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Buss fullastad med ungdomar har vält i Sundsvall

- 18/05/2018, 07:43 -

"De som var vakna märkte hur bussen plötsligt gled ned i diket och välte". Nu misstänks föraren för vårdslöshet i trafik.

Vid halv fem på fredagsmorgonen inkom ett larm om att en större buss vält vid motorvägen E4 nära Bydalen i centrala Sundsvall. Polis och räddningstjänst var strax på plats. 

Bussen var från Luleå och 60 ungdomar befann sig ombord på bussen. De flesta var ungdomar som tillhörde tre olika cheerleading-lag, som var på väg till helgens cheerleading-SM i Nyköping. 

Enligt Aftonbladet är busschauffören, som förts till sjukhus med lättare skador, nu misstänkt för vårdslöshet i trafik. Bussen har tagits i beslag. 

Ungdomarna har nu förts till ett hotell i närheten, skriver SR

– De som var vakna märkte hur bussen plötsligt gled ned i diket och välte, säger Johanna Agurell, som är ordförande för Arctic Cheer Avalanches, till Aftonbladet

Sveriges Radio Västernorrland skriver att ytterligare två ungdomar har förts till sjuhus, men ingen ska ha livshotande skador efter olyckan.