Pappa misstänks ha "fuskvabba" åtta gånger – nu åtalas han

- 20/06/2018, 11:30 -

En pappa från Göteborg ska ha meddelat sitt jobb att han var hemma för vård av sjukt barn vid åtta tillfällen – men åklagaren menar att han gjort helt andra saker.

En pappa i 30-årsåldern från Göteborg åtalades under gårdagen vid Göteborgs tingsrätt för bidragsbrott. Mannen ska enligt åklagaren ha lämnat in felaktiga uppgifter när han vid åtta olika tillfällen varit hemma för vård av sjukt barn rapporterar SVT.

– Han har erkänt att det har hänt, men han förnekar att det har varit med uppsåt och uppger att det snarare har varit fråga om slarv i de här fallen, säger kammaråklagare Shahrzad Rahimi till SVT.

De åtta olika tillfällena ska ha inträffat under perioden oktober 2015 till oktober 2016. Enligt Shahrzad Rahimi har mannen begått gärningen med uppsåt, då han varit ledig eller av andra anledningar varit hemma. Pappan ska även ha rapporterat fel arbetstider, vilket resulterade i att han fick en ersättning utbetalt på 32 364 kronor av Försäkringskassan. 

– Det är svårt att säga vad det blir för påföljd. Det kan vara allt från böter till villkorlig dom och fängelse. Men när det gäller den här mängden tror inte jag att det kommer att leda till fängelse, säger Shahrzad Rahimi.

Nu kan du hosta på! Lär mer om hur enkelt det är att vabba här.

VAB
Har du fuskvabbat någon gång?