Flera personer har dött i olyckan
Flera uppges ha omkommit när Morandi-bron i Genua, i nordvästra Italien, kollapsade - Foto: Twitter/pizzandkihyun&46mala46

Motorvägsbro rasade i Italien – flera personer befaras döda

Under tisdagen kollapsade Morandi-bron i Genua, som ligger i Italien. Flera rapporteras ha omkommit i olyckan. Se den fruktansvärda videon på när bron rasar.


Det var under tisdagen som Morandi-bron i Genua, i nordvästra Italien, kollapsade. Flera personer rapporteras ha dött och skadats i den hemska olyckan, minst 20 fordon ska vara inblandande.

Den senaste informationen om dödssiffran kommer från lokaltidningar som uppger att det ska röra sig om upp mot 36 personer som befaras ha omkommit. 20 av dem ska ha identifierats och en av de döda ska vara ett 10-årigt barn, skriver Aftonbladet.

Francesco Bermano, som är chefen för räddningstjänsten i Genua, säger så här till La Republica: 

– Det här är av enorma proportioner. Det är tiotals döda bland de som fallit från viadukten eller krossats under den. Brandmän och vårdpersonal drar ut skadade och några har kommit fram till sjukhuset. 

En motorvägsbro har rasat i Italien. Bildkälla: Twitter/sepanzeri

På sociala medier kan man se bilder från platsen, där man ser rasmassorna och räddningstjänsten som är på plats för att rädda personer som befaras vara fast i rasmassorna. Enligt lokala nyhetssajter tror man att flera fordon kan ha fallit ned i öppningen efter kollapsen, skriver Aftonbladet

En person som blev vittne till olyckan berättade för Sky Italia att han såg mellan att och nio bilar som befann sig på bron när den rasade.

Bild från brokollapsen. Bildkälla: Twitter/pizzandkihyun

Danilo Toninelli, som är transportministern, skriver att det är en "enorm tragedi" och på Facebook skriver Matteo Salvini, som är Italitens inrikesminister så här: 

"Vi följer kollapsen av bron i Genua minut för minut, tack till de 200 brandmännen (och alla andra hjältar) som redan nu arbetar med att rädda liv."

I nuläget är det okänt vad som exakt har hänt med bron, som är 1 102 meter lång och stod färdig 1968. Men italienska Corriere rapporterar att det skulle kunna ha att göra med stormen i området och konstruktionen på bron. Infrastruktursministern menar dock att en bro inte kan kollapsa på grund av väder eller blixtnedslag och säger att "de skyldiga måste hittas". 

I närheten av bron har man evakuerat över 400 personer då man anser att de finns en riska att andra delar av Morandibron skulle kunna rasa.

Flera personer har omkommit. Bildkälla: Twitter/Frederic_Duran

I videon ovan ser du när ett vittne filmar när bitar av bron faller ned och flera videos på förödelsen efteråt. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Italien?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.