Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Motorvägsbro rasade i Italien – flera personer befaras döda

- 14/08/2018, 14:31 -

Under tisdagen kollapsade Morandi-bron i Genua, som ligger i Italien. Flera rapporteras ha omkommit i olyckan. Se den fruktansvärda videon på när bron rasar.

Det var under tisdagen som Morandi-bron i Genua, i nordvästra Italien, kollapsade. Flera personer rapporteras ha dött och skadats i den hemska olyckan, minst 20 fordon ska vara inblandande.

Den senaste informationen om dödssiffran kommer från lokaltidningar som uppger att det ska röra sig om upp mot 36 personer som befaras ha omkommit. 20 av dem ska ha identifierats och en av de döda ska vara ett 10-årigt barn, skriver Aftonbladet.

Francesco Bermano, som är chefen för räddningstjänsten i Genua, säger så här till La Republica: 

– Det här är av enorma proportioner. Det är tiotals döda bland de som fallit från viadukten eller krossats under den. Brandmän och vårdpersonal drar ut skadade och några har kommit fram till sjukhuset. 

Bild från brokollapsen
En motorvägsbro har rasat i Italien. Bildkälla: Twitter/sepanzeri

På sociala medier kan man se bilder från platsen, där man ser rasmassorna och räddningstjänsten som är på plats för att rädda personer som befaras vara fast i rasmassorna. Enligt lokala nyhetssajter tror man att flera fordon kan ha fallit ned i öppningen efter kollapsen, skriver Aftonbladet

En person som blev vittne till olyckan berättade för Sky Italia att han såg mellan att och nio bilar som befann sig på bron när den rasade.

Bild från brokollapsen
Bild från brokollapsen. Bildkälla: Twitter/pizzandkihyun

Danilo Toninelli, som är transportministern, skriver att det är en "enorm tragedi" och på Facebook skriver Matteo Salvini, som är Italitens inrikesminister så här: 

"Vi följer kollapsen av bron i Genua minut för minut, tack till de 200 brandmännen (och alla andra hjältar) som redan nu arbetar med att rädda liv."

I nuläget är det okänt vad som exakt har hänt med bron, som är 1 102 meter lång och stod färdig 1968. Men italienska Corriere rapporterar att det skulle kunna ha att göra med stormen i området och konstruktionen på bron. Infrastruktursministern menar dock att en bro inte kan kollapsa på grund av väder eller blixtnedslag och säger att "de skyldiga måste hittas". 

I närheten av bron har man evakuerat över 400 personer då man anser att de finns en riska att andra delar av Morandibron skulle kunna rasa.

Motorvägsbron som rasat i Italien
Flera personer har omkommit. Bildkälla: Twitter/Frederic_Duran

I videon ovan ser du när ett vittne filmar när bitar av bron faller ned och flera videos på förödelsen efteråt. 

Har du varit i Italien?