Torsdag 9 Dec
Stockholm

5 frågor ni kommer ställa er när ni planerar bröllop

Ska ni gifta er?
5 frågor ni kommer ställa er när ni planerar bröllop. Foto: Unsplash/Tom The PhotographerUnsplash/Demetrius Washington

Att planera sitt bröllop är roligt men också stressigt och intensivt. För det är många saker som ska klaffa och här är fem frågor ni kommer ställa er när ni planerar ert bröllop.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Du och din älskling har bestämt er, ni ska gifta er. Innan det är dags att gå längs altargången och säga "ja" till varandra så finns det massor att göra. För bröllopet ska planeras, inbjudningar ska skickas, bordsplaceringen ska fixas och dekorationer och småsaker ska in handlas. 

Men under tiden ni planerar bröllopet så kommer det komma upp massa frågor och saker ni undrar. Nyheter24 har därför listat fem saker som säkert komma komma upp.

1. Hur mycket ska ni göra själva?

Innan ni bestämmer för mycket kan det vara bra att prata om hur mycket ni ska göra själva. Ska ni laga maten själva eller anlita en cateringfirma? Ska ni dekorera allt själva eller låta någon annan göra det? Ja, ni kommer själva märka hur många frågor och funderingar det finns.

2. Hur mycket pengar ska ni spendera? 

Den stora pengafrågan. Hur mycket får hela kalaset gå på? Det är något ni kommer fråga er och ett tips är att sätta en budget – och hålla sig till den. Ett bröllop behöver inte kosta svinmycket, det kan bli fint och perfekt utan att behöva kosta skjortan. 

3. Vilken låt ska ni dansa till? 

Ja, alltså det här kan låta lätt om man alltid vetat om vilken låt man ska dansa till under första dansen. Men har man inte en redan utvald så kan det klurigt. För det finns så många som är bra och passar. Men vilken låt ska just du och din älskling ha? 

4. Vilka färger/vilket tema ska ni ha? 

Att bestämma det här kan verkligen underlätta planeringen. För att veta vilka färger eller vilket tema man ska ha kan göra det lättare när man ska handla in dekorationer och liknande. 

5. Vem ska sitta bredvid vem?

Ja, bordsplaceringen är inte det roligaste. För man vet ju själv hur jobbigt det kan vara att komma på en tillställning och inse att man sitter bredvid tråkiga och kanske helt okända människor. Så det kan vara bra att tänka på hur just ni vill göra. Ska folk som känner varandra sitta ihop, eller åtminstone nära varandra?

Du kanske också vill läsa om 10 vanliga misstag alla gör när de planerar sitt bröllop? Här kan du läsa mer om det. Eller om hur du planerar du ditt bröllop från start till fest? Det kan du göra här.

Är du gift?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela