Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Raindrop cake – äntligen kommer den hypade desserten till Stockholm

- 13/09/2018, 17:08 -

Du kanske har sett den hypade regndroppen på Instagram och tänkt, var kan jag lägga labbarna på en sån? Oroa dig inte! Redan i september kan du äta den berömda regndroppen på Erik Videgårds nya restaurang Videgård i Stockholm.

Som många av er vet så brukar trender som sätts i andra länder så som USA eller Storbritannien, komma till Sverige något år efteråt. Och den som väntar på något gott? Väntar... ALDRIG för länge.

Nu har Erik Videgård, som bland annat är känd från Kockarns kamp på TV4, öppnat upp en ny restaurang i Stockholm i samarbete med Stureplansgruppen. Och dom kommer att servera något av det tokigaste du har hört: vad sägs om ätbara regndroppar?

It's raining food, hallelujah! 

Efterätten regndroppen
Den omtalade efterrätten, regndroppen. Bildkälla: @joejoeinaustin / Instagram

Tänk dig att du är ett litet, litet kryp, typ en nyckelpiga. Då skulle nog en regndroppe se ut som den här på bilden. Visst ser den extra god ut i den här storleken?

Regndroppen eller raindrop cake som den egentligen heter är inspirerad av en japansk skapelse som gjorde viral succé 2014, skriver Buzzfeed.

Den består av två stycken huvudingredienser. Nämligen mineralvatten och agar agar. För er som inte vet vad agar är så är det ett geléämne som mer eller mindre får vätskor att efterlikna gelé. 

Men låt oss presentera Videgårds version av regndroppen:

Videgårds regndroppe
Videgårds regndroppe. Bildkälla: Erik Videgård

Voila! Den såg inte så dumt ut den heller va? Och turligt nog kommer du nu att kunna testa den sjukt populära regndroppen i Stockholm.

Nästa stora trend?

Ja – det stannar dock inte där. Restaurangen har verkligen steppat upp och kommer även att erbjuda kunderna en rejäl upplevelse med deras egna "sushi-donut". 

Videgårds sushi donut.
Har du sett något liknande? Bildkälla: Erik Videgård

Restaurangen har bland annat fokus på det japanska Nikkei-köket och när en kock som är väl bevandrad i det köket vill piffa till det lite så blir resultatet sushi donuts.

Krögaren Erik Videgård
Erik Videgård tar en ny approach till mat med sin nya restaurang. Bildkälla: Marcus Ericsson TT

Så här förklarar krögaren Erik Videgård sitt koncept:

”Det ska vara gott att äta ute, det är alltid grunden i allt vi gör. Sen testar vi oss såklart fram och försöker hitta en ny spännande approach till det asiatiska köket. Just kombinationen av japanskt och peruanskt har en lång historia från immigrationsströmmar från Japan till Peru under 1800-talet. Dessa smakkombinationer förenar det eleganta och delikata köket i Japan med Perus färska och kryddiga sting”, säger Erik Videgård, krögare Videgård, i ett pressmeddelande.

När kan du äta detta då?

Jo den 24/9 så slår portarna upp. Så är du bosatt i eller har vägarna förbi Stockholm så kan det definitivt vara ett alternativ om du vill testa något nytt, gott och Instagram-vänligt. 

Nyheter24 har tidigare testat att göra en egen raindrop-cake, här kan du hitta receptet!

Vill du testa att äta regndroppen?