Vi har testat den nya veganska "blodiga" burgaren
Vi har testat den nya veganska "blodiga" burgaren - Foto: Garant

Nu kommer en ny vegansk "blodig" burgare – så smakar den

Vegetariska och veganska burgare som efterliknar kött har blivit en stor trend. Nu kommer en "blodig" variant av en vegansk burgare från Garant, och vi har självklart testat om den håller måttet.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

En riktigt god hamburgare är det få som tackar nej till. Det har även länge funnits flera alternativ för vegetarianer och veganer. Bland de finns halloumiburgare, Oumph och olika grönsaksburgare. Men ingen av dem är särskilt lika kött varken i smak eller textur. 

Därför har de nya veganska burgarna som är väldigt lika vanligt kött i smak, textur och saftighet blivit en riktig snackis. Burgarna är framställda med en ny teknik som gör texturen lik kött och även att burgaren "blöder". 

Vi har testat Garants bidrag till den nya trenden och de har tillsammans med Urban Deli gjort vad de kallar en "Juicy vegan burger". Burgaren har serverats på Urban Delis restauranger och kommer nu även dyka upp i frysdisken hos de matbutiker som säljer Garants produkter. 

Den veganska "blodiga" burgaren. Bildkälla: Nyheter24

Innehållet består bland annat av svamp, lök, rödbeta, vete och ärtprotein. Det som gör att burgaren "blöder" är rödbetssaft. Garant själva rekommenderar att den serveras medium rare med en innertemperatur på 50 grader. Burgaren finns tillgänglig hos matbutiker som säljer Garants produkter från den 19 september 2018.

Vi fick testa den nya burgaren, och du kan se vad vi tyckte i spelaren ovan. 

– Jag tycker att den smakar ungefär så som jag minns att kött smakar, säger vegetarianen och testpersonen Agnes Källén

– Om jag hade fått den här på en burgarställe hade man nog kunnat lura mig, säger köttätaren och testpersonen Lisa Billinger

Men Alice Kleiva är lite besviken på saftigheten. 

– Inte riktigt så saftig som jag förväntade mig att den skulle vara, säger hon.

Se hela testet i klippet ovan och hör redaktionens betyg.  

Vill du prova den nya burgaren?
Tack för din röst!