Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vi har testat Estrellas nya smaker – det här betyget får dem

- 15/09/2018, 16:21

Estrella har kommit med två nya smaker på chips: tryffel och karamelliserad rödlök. Vi har testat om chipsen är så goda som de verkar.

Estrella brukar varje höst komma med nya och lite mer höstiga smaker som kommer på tillfälligt besök i chipshyllorna. Det gör dem även i år. 

Och det är två riktigt trendiga smaker de provar. Den ena är tryffel som vi sett hos andra chipstillverkare tidigare. Den andra är karamelliserad rödlök vilket är en ny smak, även om chips med rödlök har funnits i olika former och kombinationer. 

Nyheter24:s testpanel
Vi testar Estrellas nya smaker. Bildkälla: Nyheter24.

Chipsen med smak av karamelliserad rödlök beskrivs av Estrella själva som chips med en mild sötma som toppas med en syrlig twist. Vår testpanel tyckte att chipsen doftade lite vinäger och var lite oense när det kommer till smaken. 

– Det här är ju wow-känsla, säger Sebastian Lundgren

Men Alice Kleiva är inte alls lika imponerad. 

– Jag tyckte de var ganska intetsägande, säger hon. 

Chipsen med smak av tryffel beskrivs av Estrella som en smak med stor karaktär som passar säsongen. Tryffeln är enligt dem också ett perfekt sätt att lyfta potatisen på. Men när testpanelen först öppnar påsen blir de förvånade av doften. 

– Det luktar ju grillchips, säger Sebastian. 

Kolla in klippet ovan för att se hela vårt smaktest och hör vilket betyg redaktionen ger till respektive smak. 

De två nya smakerna kommer att finnas i butiker från och med vecka 37, och är på tillfälligt besök.