Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elev på svensk skola är misstänkt för att ha våldtagit sin lärare

- 18/09/2018, 14:32 -

Under fredagen misstänks en våldtäkt ha ägt rum i en skola i Småland. Enligt uppgifter ska det handla om en elev som förgripit sig på en lärare.

En elev misstänks för att ha våldtagit en lärare på en skola i Småland. Våldtäkten ska ha skett inne i skolans lokaler i fredags, skriver Aftonbladet

Händelsen är polisanmäld och eleven är avstängd, enligt gymnasiechefen.

Under måndagen träffade rektorerna personal på skolan för att informera om händelsen. 

– Vi har informerat om att en person i vår personal har blivit utsatt för våldsbrott och att vi har gjort en polisanmälan, säger gymnasiechefen till Aftonbladet.

Våldtäkten misstänks ha ägt rum på skolan under fredagseftermiddagen. Och enligt gymnasiechefen ska en polisanmälan gjorts på måndagen. 

– Jag fick själv information om det på lördagsmorgonen. Vi har haft kontinuerlig kontakt med personen hela helgen, säger han till Aftonbladet.

– Den personen som varit utsatt för brottet har själv gjort anmälan men vi har varit med och stöttat i det arbetet, fortsätter han. 

Eleven avstängd

I polisanmälan rubriceras händelsen som en våldtäkt och den misstänkta eleven är tillsvidare avstängd från skolan. 

Gymnasiechefen har valt att inte gå in på några detaljer men förklarar att läraren är skärrad.

– Det pågår en polisutredning och eleven är avstängd från skolan under pågående utredning, säger han till Aftonbladet.

– Jag har aldrig varit med om något liknande och jag tycker att det är ett fruktansvärt brott, var det än inträffar, fortsätter han. 

Enligt Aftonbladet ska den kvinnliga läraren ha blivit inknuffad i ett klassrum eller ett annat utrymme inne i skolans byggnad i samband med brottet.

– Det är mycket obehagligt. Vi är chockade, skärrade och lite förbannade att det överhuvudtaget kan hända, säger en anställd på skolan till Aftonbladet.