Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Danska Emil-sketchen gör succé – driver med Sverige

- 03/10/2018, 15:34 -

Ett halvår har gått sen danska humorprogrammet tog Sverige med storm. Nu är Tæt på sandheden tillbaka med en ny sketch om oss svenskar..

Danskar älskar inte bara fläsk, besk sprit till frukost och att förlora krig – vårt grannfolk älskar också att driva med oss svenskar. 

I våras gick en sketch från satirprogrammet Tæt på sandheden (Nära inpå sanningen), som handlade om svenskarnas syn på brott och mord viral här i Sverige. 

– Vi försöker visa skillnaden mellan Danmark och Sverige när det gäller debattens ton. Vi tror att svenskarna har gått för långt när det gäller vad man får säga och inte säga i den offentliga debatten, sa programledaren Jonatan Spang till Nyheter24 då. 

Och nu har Spang gjort det igen, men en helt ny sketch, där man driver med en av de svenskaste sakerna som finns – Emil i Lönneberga. 

I sketchen, som har blivit väldigt poppis i Danmark nu under veckan, klagar Emil över att han blir dåligt behandlad av sin pappa Anton. 

Emil menar också att han kanske har en odiagnostiserad ADHD-diagnos och att han inte är helt klar med vilken könstillhörighet han har. 

Tycker du sketchen är kul? Kolla i videospelaren längst upp i artikeln!