Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

I helgen kan det vara sista chansen att njuta av värmen

- 19/10/2018, 11:38 -

Sommaren är över, men helgen kan faktiskt bjuda på riktigt fint väder. Här är allt du behöver veta om helgens väder.

Har du lust att ta en skön långpromenad eller kanske ta en mysig fika utomhus? Helgen kan vara sista chansen att njuta av solen och härliga plusgrader. 

Lördag: 

Lördagen kommer att bli riktigt fin i stora delar av landet. Längst ner i söder kan det bli så varmt som 13-15 plusgrader enligt SMHI, dock finns det en liten risk för regn i Skåne. 

Mellersta och norra delarna av landet kommer att få riktigt soligt och fin på lördagseftermiddagen, även om det på morgonen och förmiddagen kan bli lite kalt och ruggigt. Det finns stor chans för klarblå himmel i stora delar av Sverige senare på dagen. Stockholm kan räkna med tio plusgrader. 

Däremot får man vänta tills kvällen innan det spricker upp allra längst upp i norr. 

Storuman kan få några snöflingor natten till söndag, men hela landet bör ha plusgrader hela helgen. 

Söndag: 

Söndagens väder blir lite tristare över hela landet. Temperaturen kommer att ligga på 6-7 grader längst upp i norr och lite varmare söderut. 

Stockholm kan räkna med upp mot tolv plusgrader, men solen lär inte titta fram speciellt mycket. Mer eller mindre hela Norrland riskerar att få regn, men inga större mängder. 

Södra Östersjökusten kan dock få lite sol och temperaturer en bra bit över 10-strecket. Störst solchans får Gotland, där söndagen kan bli riktigt fin med blå himmel, solsken och elva plusgrader. 

Med tanke på att helgen 27-28 oktober ser ut att bli kall och ruskig över stora delar av landet så kan det nu vara sista chansen att njuta av solens strålar och värme. Passa på!

Kommer du göra något trevligt i helgen?`