12-årige Dante försvunnen.
Dante har varit försvunnen i över två dygn. - Foto: Polisen & Google (Montage)

Släktingen om Dante: "En social och underbar kille"

12-årige Dante har varit försvunnen i nästan två dygn. Nu berättar släkt och grannar om en sprallig, positivt 12-åring. "Han är en glad, social och sprallig kille som älskar att spela frisbee".


Sökandet efter Dante, 12 med Downs syndrom fortsätter. Och hans försvinnande har skapat stort engagemang i hela landet. 

12-åringen försvann i Falkenberg under tisdagskvällen och har ännu inte återfunnits. Dante ska vid 17-tiden ha gått på en promenad med familjehunden men aldrig återvänt hem. Vid 18-tiden samma dag anmäldes han försvunnen. 

Frivilligorganisationer, militär, dykare, hundar och helikoptrar har deltagit i sökandet efter Dante men han har ännu inte återfunnits. 

Av vänner och närstående beskrivs Dante som en underbar glädjespridare. 

Bilkälla: Polisen

– Han är en glad, social och sprallig kille som älskar att spela frisbee, fortsätter hon, säger Therése Alhult, svägerska till Dantes pappa, till Aftonbladet. 

– Jag är rörd över det enorma engagemang som människor visar i ord och handling, fortsätter hon.  

För Aftonbladet förklarar hon honom som en social solstråle med nära till skratt och understryker största fokus ligger på att hitta honom.

Även grannar har visat stor engagemang i sökandet. 

– Det är konstigt att han bara kan försvinna så. Det har varit oerhört mycket folk ute och letat. Min fru har varit ute och letat på natten med Missing people och min son har varit ute med kompisar och letat, säger en granne som vill vara anonym, till Aftonbladet

Signalement:

Dante har blont hår som går till öronen och är cirka 140 centimeter lång med smal kroppsbyggnad. Vid försvinnandet ska han ha haft på sig en klarblå jacka med luva och reflexer, och svarta skor enligt polisen

Kan allmänheten hjälpa till?

– Vi uppmanar människor som bor i Falkenberg med omnejd att gå ut och titta i sina uthus, ifall att han kan ha gått in och gömt sig, eller lagt sig där. Så vi vill väldigt gärna att man tittar till sina skrymslen, har Peter Adlersson, presstalesperson polisregion Väst tidigare sagt till Nyheter24. 

Har du sett Dante eller vet du något om försvinnandet? Kanske har du någon information som kan leda till att han återfinns? 

Tipsa då polisen genom att ringa 114 14.

Här kan du läsa om allt som hänt hittills gällande Dantes försvinnande.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.