Kvinna med ljust hår och sprayflaska från Maria Nila.
Kvinna med ljust hår - Foto: Unsplash

Nyheter24 testar – bäst torrschampo i butik just nu

Är ni den personen som alltid har torrschampo i väskan som en räddaren i nöden. Nyheter24 har testat några olika varianter. Här kan du se resultaten.


Vilket torrschampo är bäst just nu? Och är det stor skillnad på mörkt och ljust torrschampo? Ja det kan vara svårt att hitta rätt när det finns så mycket att välja mellan. Nyheter24 testade torrschampo från tre olika märken – Sephora, Maria Nila och Marroccoanoil. Vi kollade efter hur "rent" håret kändes efter användning, hur mycket volym det gav, hur det luktade och om det fungerade på både brunetter och blondiner.

Det finns torrschampo som är anpassat för blondiner. Bildkälla: Unsplash

Torrschampo, Maria Nila, cirka 230 kronor

Torrschampot från Maria Nila doftade riktigt gott. Men texturen på håret efter användningen gjorde våra testpersoner besvikna. Torrschampot lämnade en klibbig och tovig känsla i hårbotten som drog ner betyget rejält. Dock passar det för både brunetter och blondiner då det inte syntes så mycket när det sprayades på.

Torrschampo, Sephora, cirka 80 kronor

Torrschampot från Sephora var speciellt. Luktade det inte lite konstigt? Jo, det doftade kryddigt och konstigt. Doften "Grönt te" fick inte godkänt, men strukturen på håret efter användning gjorde att det ändå blev en favorit. Håret kändes rent, lätt och fräscht. Vi kom också fram till att den fungerar fint på både brunetter och blondiner utan att sprayen syntes. 

Torrschampo, Maroccoanoil, cirka 280 kronor

Vi testade även två torrschampon från Maroccoanoil som skulle passa extra bra för brunetter och blondiner.

Vad vi tycket om dem kan ni se i klippet ovan.

Torrschampo ger håret volym. Bildkälla: Unsplash

Nu kanske det finns några som undrar vad torrschampo är och varför man ska använda det? 

Oftast finns det två anledningar till varför torrschampo används: 

1. Torrschampo kan användas som uppfräschning mellan tvättarna. Det optimala är faktiskt att tvätta håret två gånger i veckan och däremellan fräscha upp med torrschampo. 

Torrschampo innehåller ingredienser som absorberar bort överskottsoljan i håret och tar bort det flottiga känslan i håret.

2. Man kan också använda torrschampo för att få bättre volym i håret. Använd torrschampo någon gång mellan tvättarna så inte hårsäckarna täpps till av ”dammet”.

Se hela testet i klippet ovan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

GB-ägaren Unilever kapar 7 500 jobb

Aktiespararna om Thunberg: "Snälla, väx upp"

Civil olydnad gör inte bolag med hållbara, anser Aktiespararnas vd Joacim Olsson efter SAS bråkiga bolagsstämma på måndagen där bland andra klimataktivisten Greta Thunberg protesterade mot flygbolagets miljöskadliga verksamhet.

Stockholmsbörsen på väg mot dyster inledning

Stockholmsbörsen förväntas öppna med en svag nedgång enligt IG Markets. Detta efter att handeln backat under gårdagseftermiddagen och stängt nedåt.

Efter ryska rykten: Nej, Charles är inte död

Nyheten slog ned som en bomb i ryska medier under måndagen: Storbritanniens kung var död. Men det var han inte.

SBAB sänker bolåneräntorna

Statliga banken SBAB sänker listräntorna för bolån med 0,05 procentenheter gällande bindningstider på tre månader och ett år.

Flera brister vid utvärdering av bistånd

Gott om information om verksamheters resultat – men när det kommer till långsiktiga effekter brister det. Regeringens rapportering av biståndets resultat saknar dessutom ofta den information som riksdagen efterfrågar.