Torsdag 24 Jun
Stockholm

Tonåring vårdas för allvarliga skador – efter explosion i Malmö

Google Maps Malmö, Poliser
Två explosioner i Malmö tidigt i morse. Foto: Google Maps, Johan Nilsson/TT

Tidigt på söndagsmorgonen inträffade två explosioner i Malmö. En tonårskille kämpar för sitt liv, samtidigt misstänker polisen att han är delaktig i sprängningarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Klockan 04:34, tidigt under söndagsmorgonen, fick SOS Alarm in flera samtal om att man hört en hög smäll från ett flerfamiljshus i området Söderkulla, i södra Malmö. 

Drygt 20 minuter senare, klockan 04:53, fick SOS Alarm in fler telefonsamtal. Då ska det larmats om att det skett ännu en explosion. Denna smäll ska ha skett i Kroksbäck, drygt tre kilometer från den första smällen, rapporterar Aftonbladet

Tonåring har livshotande skador

En tonårig kille rapporteras vara allvarligt skadad efter sprängningarna. Polisen hittade den skadade killen i ett trapphus i samband med den första smällen i Söderkulla. 

– När vi kom dit anträffades en person, en 18-åring. Han fördes med ambulans till sjukhus och enligt information från region Skåne har han livshotande skador, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral i region Syd, till tidningen Expressen. 

Han vårdas nu för livshotande skador. 

Misstänks för delaktighet

Vid 08:30 på söndagsmorgonen meddelade polisen att den skadade tonårskillen misstänks för delaktighet i sprängningen. Enligt polisen är han gripen, skriver Expressen. 

Polisen arbetar med tekniska undersökningar

Exakt vad det är som har smällt finns det i nuläget inga uppgifter om. Polisen har spärrat av området där sprängningarna ska ha skett och arbetar vidare med tekniska undersökningar. Även specialister från polisens nationella bombskydd är på plats. Ännu kan polisen inte avgöra om sprängningarna har något att göra med varandra, skriver Expressen. 

Utredarna kommer också att se om det eventuellt finns ett samband mellan morgonens sprängningar och tidigare våldsdåd i Malmö. 

Polisen kommer att knacka dörr i områdena kring brottsplatserna för att försöka få information om någon har hört eller sett något. De ska också försöka samla in så mycket fysiska bevis som möjligt. 

Båda händelserna rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse, skriver Expressen

Har du varit i Malmö?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela