Måndag 10 Maj
Stockholm

Pojke misstänktes ha kidnappats i Falun – hittades oskadd

Falun, polisljus
Uppgifter: Pojke kidnappad i Falun – föräldrarna krävs på pengar. Foto: Johan Nilsson/TT / Google Maps / Shutterstock

Under onsdagskvällen ska en pojke ha kidnappats i Falun. Enligt uppgifter till Aftonbladet har pojken blivit tagen av en person som haft ett baseballträ och nu kräver pengar. Polisen bekräftar att en insats pågår.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Vid 20.30 på onsdagskvällen fick polisen in ett larm om att en pojke blivit kidnappad i Falun. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska personen som kidnappat pojken haft ett baseballträ och i nuläget kräver denne pengar. 

– Vi håller på att samla in så mycket information som möjligt, säger Mats Öhman vid polisen i region Bergslagen, till Aftonbladet. 

Föräldrarna fått samtal av misstänkte gärningsmannen 

Enligt uppgiftslämnare till Aftonbladet har pojkens föräldrar fått ett samtal av misstänkte gärningsmannen. I telefonen ska de ha hört sin son gråta och gärningsmannen ska ha sagt att han slår pojken med baseballträt om han inte får pengar. 

Polisinsats pågår 

Enligt Mats Öhman är det här inget vanligt ärende och han bekräftar att en insats pågår.

– Jag kan bara se att en anmälan är upprättad. Jag kan inte se att man har inlett en förundersökning eftersom det är åtkomstskyddat. Men det tyder ju på någonting. Det tyder på att det inte är ett vanligt ärende, säger han till Aftonbladet

Hittad oskadd

Under torsdagen meddelade polisen att pojken hittats oskadd. 

– Vi ska hålla förhör med målsäganden under dagen. Det finns flera målsäganden i det här ärendet och det finns även andra brottsmisstankar än om människorov, säger åklagare Christina Hildebrand till SVT.

Har du varit i Falun?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela