Nyheter24 testar semlor: Vilken semla är egentligen bäst?

- 04/03/2019, 16:45

Fettisdagen är ÄNTLIGEN kommen och alla vet vad det betyder. Semlor, semlor och semlor i överflöd. Men vilken semla är egentligen bäst? Är det den traditionella eller är det kanske någon ny variant? Det tar Nyheter24 reda på.

Semlan kanske är det mest uppskattade bakverket i Sverige. Varför skulle den vara det tänker du då? Jo – den har ju en alldeles egen dag, Ture Sventon dyrkar dem och de kommer i alla former och storlekar.

Du läste rätt. Former och storlekar – för året är 2019 och idag har vi semmelwraps, shakes och allt man ens kan föreställa sig.

Nyheter24:s testpanel bestående av Aretha Bergdahl och Sebastian Lundgren började fundera. Vilken version av semlan är egentligen bäst? 

Semla, semmelwrap och semmel-shake.
Vilken var egentligen godast?

För att ta reda på det så bedömde vi tre olika semlor i tre olika kategorier: Estetik, kreativitet och självfallet smak.

Tre olika typer av semlor

Semlan, originalet

Det första testobjektet var den vanliga, klassiska semlan. Den har hängt med oss sedan urminnes tider så självfallet behövde den vara med i testet. 

Semmelwrapen, det trendiga alternativet

Det har tisslat och tasslats om den, många har testat den och många älskar den. Semmelwrapen såklart! 

Semmelshaken, uppstickaren

Har du aldrig smakat en semmelshake? Då kanske du blir sugen på att göra det efter du fått se vår testpanel suga i sig den söta och lättlagade shaken.

En vinnare

Som ni alla vet så kan det bara finnas en vinnare när man gör tester likt detta. Det var inte lätt, men till slut så kom våra försökskaniner/vår testpanel fram till ett svar.

Vill du veta vilket? Titta då i videospelaren ovan för att få reda på det!