​​Pappa döms till fängelse – låste ut sina barn mitt i vintern

- 02/04/2019, 21:10 -

En man i Båstad kommun har dömts till ett års fängelse för att ha misshandlat två av sina barn. Förutom att ha låst ut dem i kylan i underkläder ska han ha tvingat sina två barn att slå varandra.

Det är mot sitt nekande som mannen döms för misshandel av sina två barn. Enligt domen ska pappan ha tvingat ett av barnen att stå en kvart på en balkong mitt i vintern. Inte heller fick barnet ha kläder på sig, utan ska ha stått i snön och kylan iklädd endast shorts och t-shirt, skriver Helsingborgs Dagblad.

Men där tar inte eländet slut.

Kastat en hink med vatten

Barnen ska ha blivit utelåsta flera gånger. Och vid ett annat tillfälle tvingades båda barnen ut i kylan – iklädda endast underkläder. Inte nog med det. Han ska då även ha kastat en hink med vatten över barnens huvuden. 

Helsingborgs tingsrätt bedömer barnens vittnesmål som högst troliga. Pappan döms även för att ha tvingat barnen till att slå varandra, något som barnen själva berättat.

Misshandlats under flera års tid

Domstolen har kommit fram till att barnen misshandlats under flera års tid, både psykiskt och fysiskt. Detta har heller inte varit någon hemlighet, då misshandeln ofta ska ha pågått inför andra familjemedlemmar som inte haft möjlighet att ingripa. Detta har gjort kränkningen ännu mer allvarlig, rapporterar Aftonbladet.

Straffet? Ett års fängelse för misshandel, olaga tvång och olaga frihetsberövande. 

Var det rätt att mannen blev dömd?