Tisdag 18 Maj
Stockholm

Gymnasieskola i Göteborg utryms efter hot – polisstyrka på plats

Skola utryms efter hot från elev i Göteborg
En skola i Göteborg har utrymts efter att en elev hotat andra elever och personal på sociala medier. En polisstyrka är på plats vid skolan. Foto: Google Maps / Adam Wrafter/SvD/TT

Polis har larmats till Katrinelundsgymnasiet i centrala Göteborg efter att en elev hotat andra elever och personal genom sociala medier.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

En polisstyrka har larmats till Katrinelundsgymnasiet i centrala Göteborg. Det efter att en elev på skolan ska ha hotat andra elever och personal på sociala medier, skriver SVT.

Gymnasieskolan har evakuerats och totalt har över tusen stycken elever ombetts att åka hem. 

– Vi tar det på allvar och gör bedömningen att vi måste få tag på den här killen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i väst, till SVT.

Anhöriga ringde polis och varnade

Enligt Aldersson ska eleven som hotat "eventuellt må psykiskt dåligt". Det var även elevens anhöriga som ringde polisen och "varnade" för honom.

– Vi har upprättat en anmälan om grovt olaga hot mot grupp. Skolan skickar nu hem alla andra elever, säger Peter Adlersson, till SVT.

Smidig evakurering

Med en sån stor skola kan evakueringar vara krångliga. Stefan Öhman, områdeschef på Katrinelundsgymnasiet berättar att det hela har gått väldigt smidigt till.

– Både elever och personal har skött sig exemplariskt. Det är ingen trevlig händelse men jag upplever att alla håller sig lugna, säger Öhman till SVT.

Polisen söker ännu efter eleven 

Eleven som det har varnats för har ännu inte påträffats och polisen söker nu efter honom på andra håll än i skolan. Det efter att polisen fått information om olika platser där han kan befinna sig på.

Polisen håller just nu på att förhöra andra elever för att få reda på så mycket information som möjligt om den hotfulle eleven. Även polisens insatsstyrka deltar i jakten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela