- Foto: Erik Simander/TT, Naina Helen Jåma/TT

Ung man sköts till döds på tågstation – en person gripen

I mars sköts en man ihjäl vid Älvsjö pendeltågsstation utanför Stockholm. Nu har en man i 20-årsåldern gripits och bergärts häktad misstänkt för mordet.


Under lördagseftermiddagen den 9 mars tidigare i år, sköts en man till döds i biljetthallen på Älvsjö pendeltågsstation strax utanför Stockholm. 

Just då befann det sig mängder av personer i biljetthallen eftersom en stor båtmässa ägde rum strax intill tågstationen. Flera av personerna blev vittnen till mordet och fick söka skydd inne på Pressbyråns lager, som ligger i biljetthallen, rapporterar Aftonbladet. 

– Det var sju–åtta skott. Det smällde många gånger. Han som sköt hade gympabrallor och rånarluva på sig. Och han fortsatte att skjuta när den andre killen låg ner. Flera skott, sade då ett vittne till TT.

Gärningsmannen flydde från platsen och har varit anhållen i sin frånvaro – tills i onsdags morse, då mannen greps.

Begärts häktad 

Mannen är i 20-årsåldern och är nu på sannolika skäl misstänkt för att ha skjutit ihjäl mannen i biljetthallen i Älvsjö. Den misstänkte gärningsmannen har begärts häktad, skriver Aftonbladet. 

Polisen har gått igenom flera övervakningskameror på tågstationen, men åklagare Erik Wendeby vill inte säga om det är kamerorna som kopplat mannen till utredningen.

– Jag vill inte kommentera det överhuvudtaget hur den här mannen blivit aktuell i utredningen. Förundersökningen är inne i ett känsligt skede, säger Erik Wendeby till Aftonbladet.

Uppmanar vittnen att höra av sig 

Åklagaren vill att vittnen som var på plats ska höra av sig till polisen om de inte redan gjort det.

– Det befann sig en hel del människor i anslutning till brottstillfället och har de inte pratat med polisen får de gärna ta kontakt med polisen, säger Erik Wendeby till Aftonbladet.

Häktningsförhandling med mannen kommer att hållas i Stockholms tingsrätt under lördagseftermiddagen. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om att mannen som blev offer i dödsskjutningen dömdes till fängelse tre dagar innan han dog. Läs mer om det här! 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.