Så köper du majblomman 2019 och så mycket kostar den
Äntligen kickar försäljningen av årets majblomma igång. - Foto: Jonas Ekströmer TT / Maja Suslin TT

Majblomman 2019 – så köper du den och det kostar den

Idag, den 11 april, sätter äntligen försäljningen av den klassiska majblomman igång. Nyheter24 har skrivit allt du behöver veta om årets blomma.


Den 11 april kickar försäljningen av majblomman igång. Den klassiska blomman har sålts sedan 1907 och har sedan dess kommit alla olika färger och designer. 

I år är inget undantag och vill du köpa en så är det i färgkombinationen grönt och vitt du hittar den. 

Så ser majblomman 2019 ut. Bildkälla: Jonas Ekströmer TT/TT

Så köper du majblomman

Som sagt så sätter försäljningen av denna fina blomma igång idag, den 11 april. Vill du lägga dina vantar på en sån så finns det två tillvägagångssätt. 

Antingen kan du försöka hitta en försäljare av blomman där du bor – vilket inte borde vara så svårt då över 80 000 barn runtom i Sverige säljer den. 

Om du, mot all förmodan, inte skulle få tag på en försäljare så kan du smidigt köpa den via nätet på Majblomman.se.

OBS! Försäljningen slutar den 3 maj – så det gäller att passa på!

Det kostar majblomman

Som tur är så kostar inte majblomman så mycket för den som vill och kan avvara några slantar för en bra och viktig sak. 

Blomman säljs som en enskild blomma för 20 kronor, som krans för 40 kronor och som pin för 60 kronor. Alltså rätt så överkomliga priser.

Vi skrev ju en bra och viktig sak. Jo – det är nämligen så att pengarna du lägger på blomman bidrar till att hjälpa barn som lever i fattigdom. 

För som du kanske vet så är syftet med majblomman att kunna ge ekonomiskt stöd till familjer som har det illa ställt. Det kan pengar till exempelvis kläder eller till sommarlovsaktiviteter. 

Av pengarna du lägger så går 40 procent till Majblommans riksförbund, 40 procent till den lokala majblommeföreningen, 10 procent till gruppen barn som säljer majblommor och 10 procent till barnet du precis köpte blomman av.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du att köpa en majblomma i år?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.

Polisen rapporterar om brand, Uddevalla

"Vi får in ett larm om en brand på Jarlsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

I vår kommer regeringens lagförslag om gårdsförsäljning. Redan nu kommer stark kritik mot att mikrobryggerier och destillerier ser ut att uteslutas. Socialminister Jakob Forssmed (KD) vill inte kommentera detaljer, men säger att förslaget behöver innehålla begränsningar.

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.