Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är Sveriges 10 hetaste arbetsgivare 2019

- 11/04/2019, 19:14 -

En undersökning visar vilka arbetsgivare som är hetast på arbetsmarknaden just nu – och ettan är minst sagt oväntad. Här är de 10 mest eftertraktade företagen!

Att söka jobb är en lång process. Det är inte bara att slänga ihop ett cv som bland annat visar på vad man gjort tidigare och hålla tummarna för att få komma på en intervju. Först och främst måste man ju komma på var man faktiskt vill jobba. 

Vad är egentligen ditt drömjobb? Hur kommer du dit och hur stor är konkurrensen om platserna? Mycket ska klaffa när du söker jobb och bland vissa arbetsroller är konkurrensen högre än bland andra. 

Men vilket företag vill svenskar allra helst ha som arbetsgivare? 

Bemannings- och rekryteringsföretaget Ranstad gör en årlig undersökning där de analyserar vilka arbetsgivare som är hetast på marknaden. De har låtit 6200 svenskar ranka Sveriges 150 största privata arbetsgivare 2019. 

Resultatet? 

Svenskarna vill allra helst jobba hos hygien- och hälsobolaget Essity, som bland annat tillverkar toalettpapper och kvinnliga hygienartiklar, så som bindor och tamponger. I undersökningen värdesätts bland annat företagets goda rykte. 

Tvåa på undersökningen hamnade bilföretaget Volvo Car Group och på tredje plats hamnade elektronikföretaget Siemens.

Men vad är viktigast när man väljer arbetsgivare? Enligt undersökningen svarar hela 59 procent av de deltagande att den viktigaste faktorn är att arbetsmiljön på företaget är trevlig. Detta följt av intressanta arbetsuppgifter och en bra balans mellan jobb och fritid. 

Här är Sveriges 10 hetaste arbetsgivare 2019:

  1. Essity
  2. Volvo Car Group
  3. Siemens
  4. Sveriges Radio
  5. Volvo Group
  6. Sveriges Television
  7. SKF
  8. ICA
  9. Haldex
  10. Epiroc

Källa: Veckans affärer