Kyla och regn är påväg
Njut av värmen - Foto: Stina Stjernkvist/TT, TT/Grundstad Kent Even, Pixabay, Emojipedia

Här blir det 25 grader varmt i veckan – sedan vänder det helt

Tycker man om den här värmen och har möjlighet att ta del av den ska man verkligen passa på att njuta under kommande vecka. För snart vänder det. Regn och hårda vindar är på väg.


Passa på att njuta för snart vänder det!

Ja, vi har minst sagt varit bortskämda med varma vädret i flera delar av landet nu i påsk. På vissa ställen har det nästan varit för bra för att vara sant. Snart kommer dessvärre verkligheten ikapp oss med lite kallare väder igen. Så det gäller verkligen att passa på att njuta av värmen. 

Kan bli 25 grader

Kommande vecka kan det bli ännu varmare i flera delar av landet – upp till 25 graders värme! 

– Det kommer fortsätta vara soligt på många håll i landet. På fredag ser det ut att kunna bli varmast i år med 25 grader i mellersta södra Småland, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på Storm, till Expressen. 

Hårda vindar på gång

Tyvärr gäller det inte hela landet. På fler håll kan man behöva räkna med både regn och en hel del vind. I Lapplandsfjällen gäller det att hålla i sig redan redan under måndagskvällen då det kan bli riktigt blåsigt där.

– Det kommer vara väldigt blåsigt fram till mitt på dagen på tisdagen. Så där bör man se upp om man ska ge sig ut. Men i söder börjar det blåsa rätt rejält i morgon, fast att det har varit rätt lugnt med blåst de senaste dagarna. Det kommer att märkas rätt stor skillnad, och det är sydostlig vind det handlar om, fortsätter Tora Tomasdottir till Expressen.

Regniga tider

På onsdag och torsdag är det södra Sverige som kan få klä på sig. Regnjacka och gummistövlar passar bra, då det kan komma någon regnskur. Men enligt Tomasdottir är det välbehövligt med lite nederbörd då det är riktigt torrt där. Och att flera nog skulle bli glada för lite regn.

Regnet och de lite blötare tiderna är heller inget som snabbt kommer att dra förbi. Nej, det är här för att stanna och redan runt valborgsmässoafton kan det kommer rejält med regn.

Glada nyheter för pollenallergikerna

Några andra som skulle kunna dra lite nytta av det kommande regnet är pollenallergikerna, enligt Tomasdottir.

– Björkpollensäsongen har kommit i gång ordentligt i södra Sverige och det kommer sprida sig norrut om värmen håller i sig, avslutar Tomasdottir till Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du kunnat njuta av värmen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.