Enligt SMHI blir det varmare på sina håll framöver.
Här blir det varmt i veckan. - Foto: Pixabay, Johan Nilsson TT/TT

SMHI:s prognos: Fortsatt ostadigt – då kommer värmen

Vädret framöver ser fortfarande ut att vara ostadigt. Den kommande veckan bjuder på både snöfall och varmare temperaturer på sina håll.


Det har varnats om snö, kalla temperaturer och molnighet nu i veckan. Men håll ut – det kommer, tro det eller ej, att vända. I alla fall om vi får tro de senaste prognoserna. 

Och turligt nog så ser det ut som att många, redan nu på torsdag, kan ta fram sommarjackan och njuta av lite varmare grader.

Snart blir det varmare i många delar av landet. Bildkälla: Johan Nilsson TT/TT

– Vi har kall luft just nu över landet, men det ser ut att bli varmare i samband med ett lågtryck som rör sig in på torsdag. Då kan graderna röra sig upp mot 15 grader, främst i Götaland och östra Svealand men även något högre lokalt, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI till Nyheter24.

Men några temperaturer likt de vi hade i slutet av april är det inte tal om.

– Vad jag kan se så får vi inte tillbaka temperaturerna vi hade vid slutet av april och det är främst där på torsdag nu i veckan som det ser ut att bli som varmast.

Ostadigt väder

Men trots att temperaturen ser ut att stiga likt solen i öst, så kan vädret ställa till det lite för alla som helst vill vara utomhus. 

– Det kommer ändå att vara ganska mycket nederbörd och moln. Vädret är fortfarande ostadigt och det ser ut att hålla sig veckan ut, säger Hallberg.

Risk för snö i delar av Norrland

Dessvärre så kommer några i landet att få det lite kämpigare framöver. Mer specifikt de som bor i Norrbotten och Västerbotten, där ser det nämligen ut att komma en hel del snö framöver.

– Under natten som kommer och imorgon förmiddag kommer det en hel del snö till norra Norrlands inland. Vi har gått ut med snöfallsvarning i både Västerbotten och Norrbottens inland. 

Hur mycket snö blir det?

– I Norrbotten ser det ut att komma cirka 10-15 centimeter snö och i Västerbotten runt 5-10 centimeter. Däremot så är det osäkert hur mycket som kommer att stanna, berättar Hallberg.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Längtar du efter värmen igen?
Tack för din röst!