Kaniner spetsats ihjäl i Malmö
Kaniner plågade till döds i Malmö – polisen vädjar om hjälp - Foto: Pixabay, Google Maps

Kaniner plågade till döds i Malmö – polisen vädjar om hjälp

Tre kaniner har hittats döda vid Mellanhedsparken i Malmö vid två olika tillfällen. Polisen menar på att kaninerna plågats och spetsats till döds. De vädjar nu om hjälp från allmänheten för att kunna hitta en gärningsperson.


Under måndagen anmäldes två ovanliga och framförallt extrema fall om djurplågeri till polisen i Malmö. 

Det var två personer, helt oberoende av varandra, som har hittat döda kaniner i Mellanhedsparken. 

– Det är ingen tvekan om att det ligger brott bakom, säger Nils Norling, pressinformatör vid polisen i Malmö, till Lokaltidningen.

Enligt anmälningarna så har kaninerna plågats så pass mycket och illa att de tillslut dött.

– Någon har stuckit dem med vassa pinnar så de har dött, fortsätter Nils Norling.

Jakten är igång och polisen tar den på största allvar. Men ännu har de inga spår efter en gärningsperson. Och för att kunna komma vidare utredningen behöver de nu allmänhetens hjälp, i hopp om att hitta den skyldige. 

– Vi vill stoppa den här personen så fort som möjligt, innan fler djur kommer till skada, avslutar Nils Norling till Lokaltidningen.

Har du sett eller hört något om djurplågeri i Mellanhedsparken? Eller kanske vet du något om vad som kan ha hänt? Hör då av dig till Malmöpolisen på telefonnummer 114 14.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

igår 21:30
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.