Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kaniner plågade till döds i Malmö – polisen vädjar om hjälp

- 21/05/2019, 15:58 -

Tre kaniner har hittats döda vid Mellanhedsparken i Malmö vid två olika tillfällen. Polisen menar på att kaninerna plågats och spetsats till döds. De vädjar nu om hjälp från allmänheten för att kunna hitta en gärningsperson.

Under måndagen anmäldes två ovanliga och framförallt extrema fall om djurplågeri till polisen i Malmö. 

Det var två personer, helt oberoende av varandra, som har hittat döda kaniner i Mellanhedsparken. 

– Det är ingen tvekan om att det ligger brott bakom, säger Nils Norling, pressinformatör vid polisen i Malmö, till Lokaltidningen.

Enligt anmälningarna så har kaninerna plågats så pass mycket och illa att de tillslut dött.

– Någon har stuckit dem med vassa pinnar så de har dött, fortsätter Nils Norling.

Jakten är igång och polisen tar den på största allvar. Men ännu har de inga spår efter en gärningsperson. Och för att kunna komma vidare utredningen behöver de nu allmänhetens hjälp, i hopp om att hitta den skyldige. 

– Vi vill stoppa den här personen så fort som möjligt, innan fler djur kommer till skada, avslutar Nils Norling till Lokaltidningen.

Har du sett eller hört något om djurplågeri i Mellanhedsparken? Eller kanske vet du något om vad som kan ha hänt? Hör då av dig till Malmöpolisen på telefonnummer 114 14.