Dystert väder på ingång – då kommer sommarvärmen tillbaka

- 11/06/2019, 11:15 -

En kamp mellan den varma och den kalla luften pågår just nu i Sverige, vilket ställer till med besvär och dåligt väder på sina håll. Men oroa dig inte – värmen kommer tillbaka.

Efter en period fylld av värmetoppar och solsken så ser det nu ut som att lite kyligare väder har hittat till vårt land. Men när kommer sommarvärmen tillbaka egentligen? På vissa håll kanske tidigare än vad du tror.

Ja – naturligtvis så skiljer sig vädret åt beroende på vart man bor i Sverige. Därför kommer sommarvärmen tillbaka på olika dagar i olika delar av landet. Som tur är har vi stenkoll på vädret där du bor.

Solen skiner på
Snart kommer solen och värmen tillbaka. Bildkälla: Fredrik Sandberg TT/TT

Norrland

Slänger vi en blick på SMHI:s prognos för den norra delen av landet så ser blir vädret väldigt blandat. För de som bor runt Haparanda så är det inte förrän på måndag som det börjar vända, då väntas nämligen cirka 18 grader.

I Kiruna kommer det att vara förhållandevis soligt under slutet av veckan och det ser ut att bli som varmast runt söndag och måndag. Då väntas det bli cirka 18 grader.

I fjällområdena ser värmen ut att komma tillbaka runt söndag och måndag. I Hemavan blir det till exempel runt 20 grader under söndagen. Tittar man lite längre ned mot Åre så blir det även där varmt under söndagen, där väntas temperaturen stiga till 22 grader.

Längst kusten varierar vädret en del under veckan – och i Luleå ser det ut som att det är söndagen som kommer att bjuda på bäst väder med cirka 20 grader. Även Umeå kommer att komma över 20-strecket under söndagen.

I Gävle däremot, där kan man räkna med fin fint väder redan på lördagen. Då tittar solen stundtals fram och värmer upp temperaturen till omkring 25 grader.

Svealand

I Svealand bjuds det på lite varmare temperaturer än i Norrland i veckan. Om vi börjar med Stockholmstrakten så ser värmen ut att göra comeback redan i början av den kommande helgen, med en temperaturtopp på 26 grader under lördagen.

Tittar man inåt landet mot Örebro så är det lördagen som temperaturen ser ut att vara som högst i området. Då bjuds det på cirka 25 grader i trakten. Än längre in i landet runt Arvika-området i Värmland så kan man förvänta sig 23 grader redan nu på lördag.

Götaland

I Östergötland kommer värmen redan på fredag till vissa ställen. Några som kan spendera en härlig fredags-AW i värmen är de som bor i Norrköping, där blir det hela 25 grader under dagen.

I mitten av härliga Götaland ser det ut att kunna bli en succélördag. I området kring Skövde blir det nämligen runt 25 grader under lördagen. Liknande väder bjuds det även på i Jönköping, då även under fredagen då de får 24 grader.

I Göteborg blir det även rätt så varmt under lördagen. Dessvärre så ser det ut att bli en hel del moln fram mot eftermiddagen och kvällen.

Tittar vi mer söderut mot Malmö så toppar faktiskt värmen redan imorgon. Då bjuds det på 28 grader och sol i den vackra staden. Dessvärre kommer temperaturen inte riktigt upp till liknande nivåer resterande de av veckan.

Gotland och Öland

Hur ser det ut på våra vackra öar då? Jo på Gotland blir det 28 grader nu på torsdag och därefter förblir det relativt soligt med rätt så härliga temperaturer runt 20 grader.

På Öland blir det kanske inte superväder framöver. Det ser ut att bli som varmast under måndagen med 22 grader, dagarna efteråt sjunker temperaturen en hel del och man kan vänta sig grader runt 15-16 grader.

Ser du fram emot värmen igen?