Trafikolycka
Bilförare filmade olycksplats– riskerar att få körkortet indraget - Foto: Erik Nylander/TT, Johan Nilsson/TT

Bilförare filmade olycksplats– riskerar att få körkortet indraget

Det blev nog inte riktigt som den här bilföraren tänkt sig. Han tog upp telefonen och filmade en olycksplats och fick böter direkt. Nu riskerar han även att få sitt körkort indraget.


Sedan den 1 februari 2018 är det enligt lag förbjudet att använda mobilen när man kör ett motordrivet fordon, i alla fall om man håller den i handen. 

Och just denna lag var något som satte käpparna i hjulet för den bilist som filmade en olycksplats efter en trafikolycka. 

Höll mobilen i handen 

I samband med att två bilar krockat på riksväg 27 utanför Värnamo i torsdags så upptäckte en av poliserna att en bil körandes i låg fart passerade de olycksdrabbade bilarna.

– Man ser hur fönstret på passagerarsidan hissas ned och hur föraren sitter med en hand på ratten och med den andra handen filmar eller fotograferar ut genom den nedhissade rutan, säger Erik Terneborn, presstalesman vid polisen i region Öst, till Kvällsposten

Får böter och riskerar att få indraget körkort 

Precis som lagen säger är det inte tillåtet att ha mobilen i handen när man framför ett motordrivet fordon. Därför sprang polismannen ifatt bilen och stoppade föraren.

Polisen utfärdade då en ordningsbot få 1 500 kronor. Mannen som körde bilen riskerar även indraget körkort. Detta eftersom Transportstyrelsen underrättades om händelsen, skriver Kvällsposten

Läs också: Fick körkortet indraget – på grund av oskrapad bilruta

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Klantigt av föraren??
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.