Torsdag 18 Aug
Stockholm

Bilförare filmade olycksplats– riskerar att få körkortet indraget

Trafikolycka
Bilförare filmade olycksplats– riskerar att få körkortet indraget. Foto: Erik Nylander/TT, Johan Nilsson/TT

Det blev nog inte riktigt som den här bilföraren tänkt sig. Han tog upp telefonen och filmade en olycksplats och fick böter direkt. Nu riskerar han även att få sitt körkort indraget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sedan den 1 februari 2018 är det enligt lag förbjudet att använda mobilen när man kör ett motordrivet fordon, i alla fall om man håller den i handen. 

Och just denna lag var något som satte käpparna i hjulet för den bilist som filmade en olycksplats efter en trafikolycka. 

Höll mobilen i handen 

I samband med att två bilar krockat på riksväg 27 utanför Värnamo i torsdags så upptäckte en av poliserna att en bil körandes i låg fart passerade de olycksdrabbade bilarna.

– Man ser hur fönstret på passagerarsidan hissas ned och hur föraren sitter med en hand på ratten och med den andra handen filmar eller fotograferar ut genom den nedhissade rutan, säger Erik Terneborn, presstalesman vid polisen i region Öst, till Kvällsposten

Får böter och riskerar att få indraget körkort 

Precis som lagen säger är det inte tillåtet att ha mobilen i handen när man framför ett motordrivet fordon. Därför sprang polismannen ifatt bilen och stoppade föraren.

Polisen utfärdade då en ordningsbot få 1 500 kronor. Mannen som körde bilen riskerar även indraget körkort. Detta eftersom Transportstyrelsen underrättades om händelsen, skriver Kvällsposten

Läs också: Fick körkortet indraget – på grund av oskrapad bilruta

Klantigt av föraren??
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.