Väderlek, Sommar
Dåligt väder i stora delar av landet: "Det håller i sig" - Foto: Ruud, Vidar/TT, Johan Nilsson/TT

Dåligt väder i stora delar av landet: "Det håller i sig"

Den som väntar på något gott väntar inte för länge. Det dåliga vädret som råder på flera platser i landet håller i sig och många delar av landet kan förvänta sig fortsatta skurar.


Ja, vi kan konstatera att juli i år inte har bjudit på samma extremhetta som månaden gjorde i fjol. I stora delar av landet har det mestadels varit ostadigt väder och till viss del kyliga temperaturer. 

Och ja, det här är inga roliga nyheter för den som gärna skulle ligga i solstolen i helgen – på flera platser i landet blir det regn och åskoväder. 

Skurar i norr och söder

Redan under fredagen rapporterades det om stora oväder på en del platser i landet och under lördagen kan norra- och södra Sverige räkna med skurar, rapporterar Expressen. 

– Det blir alltså regnskurar både i dag och i morgon, och det är lite svårt att säga var de hamnar nånstans. Men man gör nog rätt i att ta med sig paraplyet om man ska ut i helgen, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på väderinstitutet Storm, till tidningen.

Även om temperaturerna kommer vara runt 20 grader i Svealand och Götaland så hotas de av regnskurar. 

Här är det fortsatt varmt 

Men för de som bor eller semestrar i Västsverige är väderleken god, högsommarvärmen håller i sig.

– Vi har trots allt lite sommarvärme kvar, framför allt i Västsverige, där vi kan få högsommarvarmt även i dag med 25 till 26 grader. Som varmast blir det på västkusten, säger Lasse Rydqvist till Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att sommarens väder har varit bra hittills?
Tack för din röst!