5 modetrender från 00-talet vi aldrig får glömma

- 17/07/2019, 17:54 -

Nedhasade byxor, sveamössor och illrosa mjukiskläder – här är klädtrenderna från 00-talet som vi aldrig får glömma.

Mobilerna var uppfällbara, kalsongerna synliga och Playahead var stället att hänga på – vi pratar såklart om 00-talet! Här är våra favorittrender som man kunde stöta på efter millenieskiftet:

Sveamössor

Svea mössa
Bildkälla: Jack Mikrut/TT

Det kanske började för att hålla huvudet varmt men snart blev användningen av Sveamössor något helt annat. Plötsligt kunde man se den långa mössan överallt, gärna ihop med en UCLA-tröja (eller UKLA som man då sa).

Mjukisdress

Paris Hilton
Bildkälla: PMB/ZOJ/TT

Plagget som Kissie, Dessie och Paow gjorde berömt – mjukisdressen. Helst skulle den vara illrosa eller turkos och om man verkligen hade koll på läget – ihopparad med ett par nedtrampade Uggs. 

Ed Hardy t-shirts

Ed Hardy
Bildkälla: REX shutterstock

Men man gick inte bara runt med rosa dräkter – ibland var man tuff. Ed Hardy-tuff för att vara exakt. Vissa klippte även hål på sina tishor för lite extra "edge", välspenderade pengar det vill säga!

Svettband

Svettband
Bildkälla: Pixabay

I början av 00-talet kunde man även finna sig själv bära så kallade "svettband", egentligen utformade för tennis. Enda skillnaden var att vi inte spelade tennis – vi  bara gick till skolan och tyckte det var lite coolt. 

Häng

Häng
Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Vi har sparat det bästa (eller värsta) till sist. Aldrig har man ofrivilligt sett så många pojkrumpor som på 00-talet, och måttot var ju lägre desto bättre!

Läs även: 12 saker du minns om du hade mobiltelefon på 00-talet