Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stopp i tågtrafiken: Kaoset fortsätter

- 21/07/2019, 20:50

Tågtrafiken har stått stilla under helgen sedan en kontaktledning rivits ned. Felet beräknades vara löst fram till söndagen, men nu rapporteras det fortsätta fram till måndagen.

Sedan fredagsmorgonen har det varit stopp i tågtrafiken mellan Höör och Hässleholm.

Enligt Trafikverket är det på grund av en nedriven kontaktledning.

Enligt prognoserna skulle stoppet vara löst under söndagskvällen, men förväntas nu fortsätta fram till måndagen.

– Själva felet mellan Hässleholm och Höör är åtgärdat, men man behöver tid för att testa anläggningen, förklarar kommunikatören Jörgen Petterson.

Det rapporteras alltså om att anledningen till förseningarna är på grund av att säkerhetskontrollerna har dragit ut på tiden.

Fåglar som orsakat felen

Enligt Anna-Lena Bergström, presskommunikatör på Trafikverket, så sägs det vara fåglar som orsakat dessa fel.

Som drabbad resenär uppmanas du att invänta och hålla utkik efter mer information från tågbolagen.

Drabbar hela landet

Det är inte bara nedre delen av Sverige som drabbats av dessa förseningar, utan hela landet påverkas av de nedrivna ledningarna. Det förväntas gå ut över flera tusen resenärer bara under söndagskvällen.

– Vi har en del ersättningsbussar, men det är svårt att få fram tillräckligt med bussar. Därför har vi ett samarbete med Skånetrafiken, så resenärer får åka med deras tåg som tar en annan väg, förklarar Christer Lundin som jobbar på SJ:s pressjour till Expressen.

Under måndagen ska allt rulla på som vanligt igen.