Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SMHI: Varningar kan utfärdas vid höga temperaturer i helgen

- 24/07/2019, 10:59

Sommarvädret förväntas hålla i sig. Det berättar meteorologen Moa Hallberg för Nyheter24.

SMHI har under senaste tiden gått ut med varningar för skogsbrand, till följd av de höga temperaturerna och den torra luften.

Över 30 grader

Nyheter24 tog kontakt med Moa Hallberg, meteorolog på SMHI, för att ta reda på hur vädret framöver kommer att se ut.

– Det kommer att vara varmt de kommande dagarna, med temperaturer på över 30 grader. Det gäller under hela veckan, men nästa vecka är lite mer osäker, berättar hon för Nyheter24.

Hon förklarar vidare att värmen ser ut att hålla i sig ända fram till måndagen, men att det ser ut att bli lite ostadigare under tisdagen.

– Hur många grader det blir är svårt att säga. Men i Norrbotten kan det förväntas sjunka från cirka 30 grader till 20, om inte ännu lägre.

Kan bli uppemot 30 grader. Bildkälla: Pixabay
Kan bli uppemot 30 grader. Bildkälla: Pixabay

Kan gå ut med varningar

Gällande frågan kring klass 1-varningar förklarar Hallberg att det finns möjligheter till att utfärda varningar i de norra delarna.

– Nu har vi gått ut med meddelande om höga temperaturer i hela landet, förutom i fjällområdet och på öarna. Från och med torsdag morgon finns det några områden där vi skulle kunna gå ut med en klass 1-varning. Det är i sådana fall troligtvis i de norra delarna, avslutar Moa Hallberg.

MER: SMHI varnar: Brandrisk i nästan hela landet

Vill du ha över 30 grader varmt?