Amanda-Lind-har-fatt-en-dotter
Amanda Lind har fått en dotter - Foto: Instagram/amandalind__, Instagram/amandalind__

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind har fått en dotter

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind har fått en dotter. Det delar hon med sig av i ett känslosamt Instagram-inlägg under söndagkvällen.


I fredags natt födde kultur- och demokratiministern Amanda Lind (MP) en dotter på Sundvalls sjukhus. Sent under söndagkvällen delar Lind med sig av lyckan genom ett Instagram-inlägg. Där berättar hon både om familjens senaste tillskott och glädjen över att ingå i en feministisk regering där det är möjligt att kombinera familj och jobb.

"Haft bra samtal med statsministern" 

Lind har för tredje gångne blivit mamma. På instagram beskriver Lind lyckan hon känner, och om samtalen hon haft med statsministern Stefan Löfven. 

”I fredags fick jag den bästa födelsedagspresenten man kan tänka sig, när vår dotter kom till världen.”, inleder Lind sitt inlägg med.

Hon fortsätter: 

"Jag har från början haft bra samtal med statsministern som i linje med vad jag önskat beviljat mig delvis frånvaro för att ta hand om vår nya familjemedlem de första månaderna. Jag kommer fortsätta vara departementschef och kultur- och demokratiminister, och kommer precis som vanligt att ersättas av min statssekreterare vid de tillfällen då jag inte kan närvara."

Bldkälla: Instagram/amandalind__

Amanda Lind om barnet: "Livets mirakel" 

Lind beskriver även att förlossningen har gått bra och att fokus nu kommer att ligga på att lära känna den lilla dottern. Hon avlutar inlägget "Livets mirakel". 

Bildkälla: Instagram/amandalind__

Amanda Linds tidigare barn: Två söner

Sedan tidigare har Amanda Lind två söner. Samtliga barn har hon fått tillsammans med filmkonstnären Björn Ola Lind. Läs mer om ministern här.

Läs även: Carina Berg väntar barn: "Så lycklig att jag bara grinar"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!