Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Busschaufför anklagad för att onanera framför Zara, 18 år

- 05/08/2019, 12:35 -

Zara Hewitt, 18, skulle bara åka bussen en halvtimme – men färden förvandlades snabbt till en mardröms-resa. Detta då föraren började onanera framför henne.

Zara Hewitt, 18, klev på regionbussen vid Uppsala centralstation och hälsade på busschauffören glatt. Då visste hon inte att bussfärden snart skulle förvandlas till en mardröms-resa. 

– Till en början var det inget konstigt. Han var bara trevlig och pratglad och jag tänkte att han förmodligen hade en bra dag, säger hon till Aftonbladet.

"Såg könet och hur han onanerade"

Det var först när bussen började åka som Zara förstod att allting inte stod rätt till. Vad hon först trodde var inbillning blev hon sedan säker på – mannen tog på sitt könsorgan utanför sina byxor, något Uppsala Nya Tidning var först att rapportera om.

– Efter ett tag drog han ner byxorna och jag såg könet och hur han onanerade, säger Zara till Aftonbladet. 

Började filma 

Zara menar att busschauffören var medveten om att Zara såg vad han gjorde. Enligt henne ska han ha kollat på henne medan han tog på sig själv. Hon beskriver även att mannen ska ha skrattat under tiden.

Zara bestämde sig för att försöka filma händelsen med sin mobiltelefon. På klippet kan man se att mannen gör en rörelse under sina byxor, men inte exakt vad han gör.

– Han märkte direkt att jag filmade så då tog han sin hand för att det inte skulle synas. Sen när jag tog ner mobilen så fortsatte han, säger hon till Aftonbladet. 

Chockad och äcklad

Efter ungefär en halvtimme var resan över och Zara lämnade bussen. Hon sprang hem och ringde sin mamma. Dagen efter skrev hon till kollektivförvaltningen i Uppsala, UL, och berättade om sin mardrömsresa. Hon har även polisanmält händelsen. 

Zara beskriver för Aftonbladet att hon känner sig chockad och äcklad över mannens beteende.

Föraren tagen ur tjänst 

Efter att Nobina, som kör regionbussar på uppdrag av UL, blev underrättade om situationen tog de in chauffören för ett samtal. 

Peter Hagert, som arbetar på på Nobinas pressjour, säger till Aftonbladet att det framkom uppgifter som gjorde att det kändes olämpligt att ha kvar chauffören. Därför han han nu tagits ur tjänst och arbetar inte längre för företaget.