Sa-blir-vadret-den-kommande-veckan
Så blir vädret den kommande veckan - Foto: Johan Nilsson/TT, Hasse Holmberg/TT

SMIHI:s besked: Regn och åska väntar – då blir det 25 grader

Augusti månad har börjat med en hel del regn – en trend som nu fortsätter. Enligt SMHI-meterologen bjuder den kommande veckan både på nederbörd och åska, med ett varmare undantag.


Augusti tillhör sommaren – men i delar av landet känns det redan som höst. Nu berättar SMHI-meterologen Linus Dock om vädret den kommande veckan. Han avslöjar att det ska bli både regn och en del åska – förutom en dag som ska vara varm och solig. 

Då kommer värmen

Torsdagen har i stora delar av landet bjudit på regn och skurar, något som kommer ligga kvar under kvällen. Under natten minskar nederbörden – och förbereder oss på en varmare fredag. 

– På fredag ska det bli en hel del sol och temperaturer uppemot 20-25 grader i södra halvan av landet. I norr ska det bli runt 15-20 grader, säger Dock till Nyheter24.

Regn och ostadigt väder framöver 

Tyvärr är fredagen en undantags-dag. På lördag ska det återigen vara regn och moln i stora delar av landet, berättar Dock.

– Lördag är väldigt mulen och vi räknas se ihållande regn i södra halvan av landet, sen drar det vidare till Norrland över söndagen. 

Han fortsätter:

– Jag kan inte se att vi kommer få tillbaka högtryck och riktig värme, snarare blir det regn och ostadigt väder framöver.

Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Läs även: Här får du gå hem från jobbet - om det börjar regna

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om regn?
Tack för din röst!