Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tjuv gjorde inbrott och flyttade in – bodde kvar i flera dagar

- 24/08/2019, 22:36

Inbrott i fritidshus är tyvärr ingen ovanlig historia. Men att tjuven bryter sig in och bor kvar är mindre vanligt. En 50-årig man bröt sin in i ett hus i Båstad och levde loppan i flera dagar.

Att få ett inbrott är ingen rolig historia. Nej, det önskar man inte ens sin värsta fiende. Vissa inbrott skiljer sig mycket från varandra, medan andra kan vara näst intill identiska.

Något som alla inbrottstjuvar dock brukar ha gemensamt är att de lämnar platsen efter att de tagit det de vill åt. Detta var något som en 50-årig man inte riktigt hängde med på när han gjorde inbrott i ett fritidshus på Skogsvägen i Båstad.

Inbrottet ägde dessutom rum under en period som mannen var villkorligt frigiven från ett annat fängelsestraff.

Lagade mat

Så vad gjorde inbrottstjuven i huset? Förutom att han smutsade ner och förstörde en hel del saker så lagade han mat, rökte och sov i en av husets sängar. Enligt Lokaltidningen hade han inte köpt maten själv, utan tog vad som redan fanns.

Efter att grannarna till huset reagerade så lämnade tjuven huset. I rätten berättar mannen att han tog med sig porslin och en radio. Radion användes sedan flitigt vid ett torg där han satt och drack alkohol varje dag.

Domen

Men just inbrottet i fritidshuset var inte det enda som 50-åringen haft för sig den senaste tiden. Mannen döms även för att ha stulit sex flaskor vin från ett cateringföretag, samt för två grova stölder i samband med inbrott i bostäder, allt detta i Båstad.

Mannen fick ett år och en månads fängelse i Helsingborgs tingsrätt, för grovt hemfridsbrott och flera grova stölder. Det var heller inte första gången som mannen haft något fuffens för sig. 50-åringen har 43 avsnitt i belastningsregistret sedan tidigare, rapporterar Lokaltidningen.