Sommaren är inte över – här blir det 30 grader imorgon

- 25/08/2019, 15:01 -

Har du inte fått nog av sommaren ännu? Lucky you, den är nämligen inte över helt ännu! Vill du njuta av sista slängen högtryck? Då är det läge att infinna sig i Skåne.

Om du älskar värmen och inte redan befinner dig i Skåne så är det dags att ta dig dit. Sommaren har gjort en trevlig comeback och högtycket lär hålla i sig några ytterligare dagar. Vad innebär det? Jo, temperaturen kan gå upp mot 25 till 30 grader i södra Sverige!

28 grader i Malmö

Under söndagen kan exempelvis Malmö få upp till 28 grader. Men vänta bara tills imorgon, då kan graderna höjas ytterligare lite till.

Enligt SMHI kommer de höga temperaturerna att hålla i sig ända till måndag och tisdag. Hur detta kommer sig? Jo, det kan vi tacka det högtrycksområde som lagt sig över Skåne för. Det är till och med så att vinden kommer att bli svag.

Så länge håller värmen i sig

Detta varma väder kommer att avta under onsdagen, då temperaturen kommer att sjunka till lite mer normalt för årstiden.

SMHI varnar även för att väderomslaget har gjort marker torra, detta kan innebära att riskerna ökar för skogsbränder. Så tur är väl då att ett regnoväder väntas dra in över södra Sverige, efter denna sommar-comeback.

Längtar du till hösten?