Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ryska turister härjade på camping: ”Ätit flugsvamp”

- 27/08/2019, 13:57

Det utbröt kalabalik på en campingplats i Huddinge efter att ryska turister av misstag fått i sig giftig flugsvamp till middag. En kvinna ska ha krälat på marken halvnaken samtidigt som en man gick runt på campingen med en hammare.

När polisen i Huddinge under måndagsnatten anlände med dragna vapen till Flottsbro camping möttes de av en minst sagt chockerande syn. 

De hade fått in ett larm om en naken och skrikande kvinna. När polisen väl anlände till platsen möttes de av en syn som de själva beskriver som "någonting ur zombieserien The walking dead". 

"Var som taget ur en skräckfilm"

På polisens hemsida skriver inspektör Reine Berglund om den ovanliga upplevelsen i ett inlägg som fått över 4000 reaktioner. 

"Det vi fick se i mörkret var som taget ur en skräckfilm, och uppgifterna vi fick på vägen fram stämde bra: en kvinna skrek och härjade med onaturliga rörelser runt i en bil, en annan krälade på marken. Hallucinationer, spyor och förvirring."

Förutom den halvnakna kvinnan och kvinnan som bankade på ett fönster inifrån en bil så sprang även en man runt med en hammare på området. 

Turister hade lagat flugsvamp till middag

Efter att ha analyserat läget en stund blev det snart tydligt för polisen att det varken rörde sig om zombies eller droger. 

I själva verket var det campingturister från Ryssland som av misstag lagat och ätit flugsvamp till middag. Svampen som de fått i sig var enligt polisen antingen panterflugsvamp eller brun flugsvamp. Båda dessa kan orsaka hallucinationer. 

"No good visit to Sweden" 

Lyckligtvis kunde de ryska turisterna föras i ambulans till Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.

Inspektör Reine Berglund förklarar att en av dem hade lyckats få ur sig ”No good visit to Sweden” till poliserna innan de skiljdes åt.  

"Färden hemåt som var tänkt nu under morgonen lär nog få vänta. Vi hoppas att de snart kryar på sig efter den obehagliga upplevelsen." skriver han även i Facebookinlägget. 

Det finns givetvis mycket mer än svamp man kan uppleva som turist i Sverige. Här kan du läsa: Nya listan: Det här googlar utländska turister på om Sverige