Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Drastiska vändningen : Nu blir det regn och tio grader

- 01/09/2019, 14:48 -

Sista veckan på augusti har bjudit på sol och högre temperaturer i stora delar av landet – ett väder som vi nu får säga hej då till. Istället väntar moln, regn och kalla temperaturer.

Efter en varm och solig helg tar vädret en abrupt vändning. Nu sprider sig istället ostadigt väder och kalla temperaturer genom landet, på vissa håll så kyliga som fem grader. Här är allt du behöver veta om vädret den kommande veckan.

Ostadigt väder  

Prognosen visar att måndagen börjar med soligare väder i Götaland och Svealand, medan norra Sverige kan förvänta sig en del moln och regnskurar. Därefter får hela landet räkna med gråare väder. 

–Det kommer vara ganska ostadigt väder, vi har flera regnområden som ska dra in västerifrån över landet. Så på flera håll får vi räkna med att det är regn eller skurar under veckan, säger SMHI-meterologen Alexandra Ohlsson till Nyheter24. 

Regn
Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Kalla temperaturer 

Utöver moln och regn kan vi förvänta oss kyligare temperaturer – på vissa håll så låga som fem grader. 

– I södra Sverige räknar vi med att det blir mellan 14 till 19 grader, medan norra Sverige ska ligga mellan tio till 15 grader, förklarar Ohlsson. 

Hon fortsätter: 

– I fjällen blir det till och med svalare än så, där kan temperaturen ligga mellan fem till tio grader. Så vi märker att vi går in i en svalare period nu i september. 

Läs även: Här får du gå hem från jobbet - om det börjar regna