Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter advokatskjutningen: Toppjuristen släpps fri fot

- 09/09/2019, 10:44 -

Förra fredagen sköts en känd advokat i ett trapphus på Kungsholmen i centrala Stockholm. En toppjurist begärdes häktad misstänkt för anstiftan till mord. Nu har kvinnan släppts på fri fot.

Under 09-tiden förra fredagsmorgonen larmades polisen om en skottlossning som ägt rum på Kungsholmen i centrala Stockholm. Väl på plats visade det sig att flera skott avlossats i en trappuppgång och en eller flera skott träffat en känd advokat. 

Advokaten ska ha överrumplats i trapphuset av en okänd gärningsman som skjutit honom i bland annat magen och bröstet. 

En toppjurist begärdes tidigare idag häktad på sannolika skäl, alternativt skälig misstanke, för anstiftan till försök till mord.

- Ett intensivt polisarbete under helgen har lett fram till att en person nu begärs häktad, sa kammaråklagare Lucas Eriksson i ett pressmeddelande

Den skjutna advokatens egna teori: Lejd torped

Innan den skjutna mannen sövdes hann han dela med sig av sina egna teorier om motivet bakom skjutningen till polisen. Polisen delar med sig av dessa teorier vid 10-tiden samma dag, enligt Aftonbladet

Den ena teorin är att någon lejt en torped för att mörda advokaten. Den andra teorin är att det har med hans arbete att göra. 

Senare under fredagen meddelade polisen att de anhållit en person och tagit in flera andra på förhör. 

Enligt Expressen ska det vara en kvinna som anhölls. Tidningen skriver att kvinnan ska ha förlorat i en rättstvist som hon legat i med den skjutna advokaten bara tre dagar innan attacken. 

Advokatens tillstånd ska i nuläget vara stabilt. 

Släppt på fri fot

Nu har toppjuristen som är misstänkt i anstiftan till mord släppt på fri fot. Detta skedde efter häktesförhandlingarna som ägde rum under måndagen. Tingsrätten avslog alltså häktningsyrkandet.

Kvinnan ska under häktningsförhandlingarna hållit handen över ansiktet, enligt Aftonbladet.