En tioårig flicka misstänks ha kidnappats, två personer har anhållits.
En tioårig flicka misstänks ha kidnappats. - Foto: Foto: Johan Nilsson / TT, Shutterstock (Montage)

Misstänkta kidnappningen av tioårig flicka – två personer anhållna

En tioårig flicka försvann i tisdags från ett fosterhem Bohuslän. Polisen misstänker att flickan kidnappats och utreder nu möjligheten att hon förts ut ur landet – två personer har anhållits misstänkta för människorov.


Under tisdagen larmades polisen om att en tioårig flicka försvunnit från det fosterhem hon var placerad vid i Bohuslän. Nu utreder polisen möjligheten att flickan kan ha kidnappats och först ut ur landet – och har under fredagsmorgonen anhållit två personer för misstänkt människorov, enligt SVT

Det ska röra sig om två personer som har kopplingar till flickan, men som inte är flickans föräldrar. 

– Vi grep dem igår kväll i Göteborg. Vi ska försöka höra dem under dagen här, säger Sten-Rune Timmersjö, gruppchef vid enheten för grova brott i polisområde Fyrbodal, till SVT. 

Personerna ska vara skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden. Men enligt polisen ska det  ändå finnas uppgifter i utredningen som pekar mot de båda personerna. 

Rikslarm utfärdat under torsdagskvällen

På torsdagskvällen utfärdades ett rikslarm i samband med flickans försvinnande. Och polispartuller i hela landet har fått bilder på flickan i fråga. Enligt uppgifter till Aftonbladet letar polisen även efter ett specifikt fordon. 

Polisen undersöker i nuläget hur flickan lämnade fosterhemmet som hon befann sig på. 

– Vi ska gå igenom övervakningskameror för att se om vi hittar några bilder på fordon. Vi vill se om något fordon rört sig på platsen, eller om hon åkt därifrån i exempelvis buss, säger Sten-Rune Timmersjö i en intervju med SVT.

Mer om händelsen: 

Rikslarm utfärdat: Flicka i tioårsåldern misstänks kidnappad

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!