Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Misstänkta kidnappningen av tioårig flicka – två personer anhållna

- 20/09/2019, 10:06 -

En tioårig flicka försvann i tisdags från ett fosterhem Bohuslän. Polisen misstänker att flickan kidnappats och utreder nu möjligheten att hon förts ut ur landet – två personer har anhållits misstänkta för människorov.

Under tisdagen larmades polisen om att en tioårig flicka försvunnit från det fosterhem hon var placerad vid i Bohuslän. Nu utreder polisen möjligheten att flickan kan ha kidnappats och först ut ur landet – och har under fredagsmorgonen anhållit två personer för misstänkt människorov, enligt SVT

Det ska röra sig om två personer som har kopplingar till flickan, men som inte är flickans föräldrar. 

– Vi grep dem igår kväll i Göteborg. Vi ska försöka höra dem under dagen här, säger Sten-Rune Timmersjö, gruppchef vid enheten för grova brott i polisområde Fyrbodal, till SVT. 

Personerna ska vara skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden. Men enligt polisen ska det  ändå finnas uppgifter i utredningen som pekar mot de båda personerna. 

Rikslarm utfärdat under torsdagskvällen

På torsdagskvällen utfärdades ett rikslarm i samband med flickans försvinnande. Och polispartuller i hela landet har fått bilder på flickan i fråga. Enligt uppgifter till Aftonbladet letar polisen även efter ett specifikt fordon. 

Polisen undersöker i nuläget hur flickan lämnade fosterhemmet som hon befann sig på. 

– Vi ska gå igenom övervakningskameror för att se om vi hittar några bilder på fordon. Vi vill se om något fordon rört sig på platsen, eller om hon åkt därifrån i exempelvis buss, säger Sten-Rune Timmersjö i en intervju med SVT.

Mer om händelsen: 

Rikslarm utfärdat: Flicka i tioårsåldern misstänks kidnappad