Ungdomsfokus 2019 – läs vår stora undersökning

- 26/09/2019, 18:29 -
Har-ar-var-undersokning-Ungdomsfokus

Här är vår undersökning Ungdomsfokus 2019

Rasmusen Analys/Nyheter24

Äntligen! Nyheter24 släpper sin stora rapport Ungdomsfokus som för femte året i rad tar puls på den svenska ungdomskulturen. I år står ungas drömmar om arbetslivet i fokus, samtidigt som en hel del andra ungdomstrender kartläggs.

Sedan 2015 har Nyheter24 i samarbete med Rasmusen Analys kartlagt 15-29 åringars liv, framtidsdrömmar och drivkrafter genom undersökningen Ungdomsfokus. 

Årets rapport är den femte i ordningen och har ett särskilt fokus på ungas förväntningar på arbetslivet, arbetsgivare och den framtid som de rusar mot.

Intressant va? Här är ett smakprov på vad undersökningen täcker:

Livets stora frågor

Hur ska man leva sitt liv? Vad gör livet meningsfullt? Och hur är en riktigt bra förebild? I rapporten får vi reda på hur våra unga ser på livets stora frågor.

Drömjobbet

Trygghet eller spänning? Chef eller anställd? Ja, hur ser våra unga egentligen på arbetslivet som ligger framför dem? 

Till skillnad från tidigare år är det nu en stadig anställning som är målet. Samtidigt växer bara den så kallade "gig-ekonomin"...

Ungdomar
Bildkälla: Shutterstock

Katastrofen stundar

När det kommer till framtiden har vi en dyster sak framför oss, i alla fall enligt våra unga. Om trettio år tror majoriteten att klimatkatastrofen är ett faktum.

Samtidigt är rädslan inte förgäves – även rekordmånga uppger att de aktivt arbetar för att förbättra klimatet.

Sociala infödingar vill umgås IRL

Unga idag är uppfödda på nätet. Ändå blir det tydligt att det verkliga livet kallar. Hela 73 procent av deltagarna i undersökningen uppger att de helst träffas i "IRL",  något som antyder att våra "digital natives" vill flytta hem igen. 

Vill du veta mer om unga i Sverige idag? HÄR kan du ladda ner undersökningen i sin helhet.