Fredag 23 Apr
Stockholm

Känd svensk artist jagas av polisen misstänkt för mord

Kand-svensk-artist-jagas-av-polisen-misstankt-for-mord
Känd svensk artist jagas av polisen misstänkt för mord. Foto: Shutterstock, Fredrik Sandberg/TT

En svensk känd artist jagas för närvarande av polisen misstänkt för ett mord i Knivsta. Enligt källor till Expressen är mannen farlig och eventuellt beväpnad med skjutvapen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

För två veckor sedan upptäcktes en död man på en gräsmatta i Knivsta. Mannan hade blivit skjuten i huvudet. 

Nu jagar polisen en framgångsrik svensk artist som är misstänkt för mordet, enligt uppgifter till Expressen. 

I intern kommunikation beskrivs den misstänka mannen som farlig och eventuellt beväpnad med skjutvapen, skriver Expressen

Brännskadad kropp 

Lördagen den 12 oktober upptäckte en förbipasserande hundägaren den döda mannen på en gräsmatta i Ledinge, Knivsta kommun. 

Den döda som har identifierats som en 25-årig man hade blivit skjuten i huvudet, kroppen var även brännskadad, enligt uppgifter som Aftonbladet tidigare har publicerat. 

Jakt efter artist

Enligt uppgifter till Expressen har polisen sedan flera dagar tillbaka varit på jakt efter en framgångsrik artist som är misstänkt för mordet. 

Mannen har flera miljoner spelningar på Spotify och Youtube och är för närvarande efterlyst och anhållen i sin frånvaro misstänkt för mordet. 

Enligt polisens interna kommunikation betraktas mannen som farlig och han kan även vara beväpnad. 

Tidigare dömd

Den svenska artisten är tidigare dömd till flera fängelsestraff, bland annat för rån, grov misshandel,  misshandel och narkotikabrott. 

Även en annan man som misstänks vara en kumpan till den svenska artisten är efterlyst för mordet. Han anhölls klockan 22.51 på fredagskvällen. 

– Det stämmer att vi grep en misstänkt igår i en lägenhet i Stockholm. Den personen är misstänkt för mord på sannolika skäl, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen, på lördagen, till Expressen. 

Den anhållna mannen nekar dock till brottet genom sin advokat. 

Åklagarens teori

Den mördade mannen hittades i Ledinge utanför Knivsta. Åklagarens teori är att mordet skedde i Nacka någon gång mellan den 11 oktober och 12 oktober. Kroppen ska sedan ha flyttats och dumpats på gräsmattan i Ledinge. 

Tre andra personer sitter sedan tidigare häktade i ärendet. De misstänkt för grovt skyddande av brottsling samt brott mot griftefriden. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela