Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fallet Emilia: Misstänkta mördaren plingade hos föräldrarna

- 07/12/2019, 18:02 -

20-åriga Emilia Lundberg hittades under tisdagen död. Några timmar efter fyndet plingade den misstänkta mördaren på föräldrarnas bostad och beklagade sorgen. "Det är så kallt gjort", säger Emilias faster Jenny Lundberg.

Emilia Lundberg från Tollarp i Skåne anmäldes försvunnen den 22 november. 11 dagar senare hittades hon död i Vramsån några hundra meter från sin bostad. 

Under onsdagen häktades en 20-årig man misstänkt för mord. Nu berättar Emilias faster Jenny Lundberg om ett obehagligt möte med den misstänkta mannen dagen innan häktningen. 

Emilia Lundberg
Den tredje december hittades Emilias kropp i en å. Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Mannen plingade på föräldrarnas bostad 

Den 20-åriga mannen anhölls i sin frånvaro redan under tisdagskvällen. Samma eftermiddag plingade han på hos Emilias föräldrar med en blomma. 

– Emilias föräldrar orkade inte gå ut, så jag fick gå ut och ta emot den. Jag tar emot blomman och ger honom en kram och säger åt honom att vara rädd om sig själv. Sen får jag höra att han är anhållen för mord på Emilia. Det är kallt, säger faster Jenny som var på besök hos föräldrarna, till Expressen

Hon fortsätter:

– Det är det äckligaste, kallaste och råaste jag någonsin har varit med om. Det är helt fruktansvärt, om det är han.

Nekar till brott

Polisen har undersökt den misstänkta mördarens bostad där de hämtat ut flera föremål som ska utredas. Mannen själv nekar dock till brott.

Läs även: Misstänkta mordet på 20-åriga Emilia Lundberg – här är allt vi vet