Fem tips – så klarar du ekonomin under januari

- 31/12/2019, 14:40 -

För många är januari den fattigaste månaden på året. Det kan kosta en hel del att köpa julklappar, mat och att åka till släkten kan bli en dyr historia. Klara ekonomin under januari med våra fem tips.

1. Se över din ekonomi

Gå igenom dina fasta utgifter och kolla om du har några onödiga kostnader som du kan utesluta. Det kan vara till exempel prenumerationer på olika sajter, appar eller streamingtjänster. Därefter kan du dela upp pengarna du har kvar på fyra veckor – på så sätt vet du hur mycket du har att spendera varje vecka.

2. Planera din matinköp

Gör en inköpslista för varje vecka. Tänk på att leta efter låga priser när du ska handla, det kan exempelvis vara makaroner eller linser.

3. Gör matlådor

Det kostar en hel del att äta ute varje dag. Därför är det bra om du förbereder matlådor inför dagen. Kolla genom skafferiet, och tillaga stora mängder mat som du kan dela upp under veckan.

4. Sälj onödiga saker

Perfekta tillfället under ledigheten är att rensa allt onödigt du har hemma, och sälja det som du inte behöver. Kanske du till och med kan sälja ett par oönskade julklappar?

5. Undvik rea-affischer 

Rea-affischer är största fällan under januari månad. Det kan kännas lockande, dock är det bra att tänka på sin ekonomi. Tänk efter om du verkligen behöver det du vill köpa.

Rea affischer
Bildkälla: Marcio Jose Sanchez // TT