Elever i Helsingborg planerar studentfirande –  trots förbudet

- 21/04/2020, 13:39 -

Det cirkulerar ett meddelande bland elever i Helsingborg som precis ska ta studenten. I meddelandet uppmanas eleverna att trotsa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ha ett studentfirande.

Det är på sociala medier som budskapet att alla ska samlas och fira studenten med varandra sprids, rapporterar Aftonbladet.

I meddelandet står det bland annat:

"Ingen fucking student ska bli inställd i Helsingborg, låt oss fucka denna staden. Vi ska göra kaos och ha den fetaste studenten Helsingborg har sett!"

I meddelandet uppmanas alltså elever att trotsa Folkhälsomyndighetens och kommunens rekommendationer och beslut.

"Flera kompisar som tycker det är en bra idé"

Det kan låta märkligt, men det ska finnas flera elever runtom staden som tycker att det är ett bra budskap och idé.

– Jag har flera kompisar som tycker det är en bra idé, och att alla som inte håller med bara borde stanna hemma själva. De verkar inte riktigt förstå att det inte funkar så med ett virus. De tycker att kommunen jävlas med dem så de vill jävlas tillbaka, säger en elev som nåtts av meddelandet till Aftonbladet.

"Förstår att ungdomar är besvikna"

Maria Winberg Nordström (L) som är ordförande för barn- och utbildningsnämnden bekräftar att man har koll på budskapet som skickats runt.

– Jag har hört rykten om ett sånt firande, ja. Jag förstår att ungdomar är besvikna, men vi har äldre som dör och har tagit beslutet från kommunens sida att ställa in studenten för att minska smittspridningen, säger Winberg Nordström till Aftonbladet.

Polisen i länet hoppas nu kunna få ungdomarna på andra tankar genom att föra samtal och ha en dialog eleverna.