Den röda pandan Arjun försvunnen från Kolmården.
Den röda pandan Arjun försvunnen från Kolmården. - Foto: Pontus Lundahl TT/TT, Kolmården

Röd panda försvunnen – Kolmården vädjar om allmänhetens hjälp

Kolmårdens röda panda Arjun är försvunnen sedan natten till måndagen. Nu vädjar man om allmänhetens iakttagelser i hopp om att hitta honom.


En röd panda vid namn Arjun, som kom till Kolmården förra veckan, eftersöks nu på Kolmården utanför Norrköping. Pandan ska under natten till måndagen ha försvunnit ut ur sin anläggning, men hur Arjun lyckats tagit sig ut vet man ännu inte.

Eftersökningen av pandan har fortsatt under tisdagen men ännu utan lycka. Man har med hjälp av såväl eftersökshundar som drönare genomsökt djurparken.

Nu ber man även om allmänhetens hjälp.

– Vi tror att pandan fortfarande befinner sig på djurparkens område, men eftersom vi ännu inte lokaliserat honom ber vi också om allmänhetens iakttagelser i närområdet. Om man ser pandan ska man hålla den under uppsikt och ringa oss, säger Rickard Sjödén, informationsansvarig på Kolmårdens djurpark i ett pressmeddelade.

Den röda pandan är inte särskilt stor, utan lite större än en normalstor katt. Den betraktas som ofarlig för människor och gillar att spendera sin tid i träd.

Den äter bambu, blad, insekter och småfåglar och tros kunna klara sig en tid utan djurvårdarnas omsorg.

– Så länge den är uppe i träden är den trygg, men när den rör sig på marken kan den bli ett byte för räv eller grävling, så vi arbetar för att hitta honom så fort som möjligt, säger Sjödén.

Är en del av ett bevarandeprogram för den hotade arten

Tanken var att Arjun, som kom från en djurpark i Nederländerna, skulle få chansen att träffa Kolmårdens pandahona Ottilia. Tyvärr han de två inte träffas innan Arjun försvann från sin inhängnad.

Har du sett Arjun? Kontakta då Kolmårdens djurpark på 010-708 75 36!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

1 timme sedan
En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

1 timme sedan
Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

1 timme sedan
Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.